Helse, Kosthold, Mat, Supermat

Derfor bør du spise hvitløk

4921205Foto: daffodilred- Fotolia

Er det en matvare du absolutt bør inkludere i kostholdet ditt, så er det hvitløk. Dette vidunderet fra naturen er så fullspekket med helsefordeler, og når det i tillegg gir så mye smak til maten er det ingen grunn til å droppe det i middagen. Vi er opptatt av å ta vare på helsa vår – det starter med det aller mest grunnleggende: hva nærer vi oss av? Vi bygges opp av det vi spiser, så det skulle jo bare mangle at det vi får i oss gjennom kosten består av næringsrik mat som holder oss friske.

1. Det jeg kanskje ser på som det viktigste punktet er at hvitløk er den matvaren som irriterer kreftcellene mest av nesten alt, og er gunstig i et kosthold som forebygger kreft. Andre matvarer som også bør inngå i et kreftforebyggende kosthold er blomkål, hodekål, rødkål, spisskål, rosenkål, bær, persille, brokkoli, gulrøtter, sterkt fargede grønne og gule grønnsaker og gurkemeie.

2. Hvitløk er også blodfortynnende, og senker kolesterolnivået i kroppen. Den beskytter mot bakterie-, sopp- og virusinfeksjoner og også mot hjerte- og karsykdommer

3. Hvitløk styrker immunforsvaret og fungerer som et naturlig antibiotikum. Immunforsvaret vårt er utrolig viktig å ta vare på!

4. Inneholder også B- og C-vitaminer og flere mineraler som jern, fosfor, kalsium og magnesium

Ved matlaging: Allicin er det viktigste helsebringende stoffet i hvitløk og denne frigjøres når hvitløken knuses. Det beste er å la hvitløken «hvile» litt etter at du har kuttet den opp, slik at stoffet får tid til å modne. OBS! Dette stoffet kan ødelegges når det varmebehandles, derfor bør hvitløken spises RÅ. Strø den derfor over middagen til slutt, i stedet for å steke den inn sammen med maten.

Anbefalt daglig inntak for å få maksimalt ut av hvitløk er to hvitløksbåter om dagen. Hvitløkstilskudd kan taes hvis man ikke klarer å få i seg nok! Og et lite tips til slutt: for å bli kvitt hvitløksånde, skal det visst hjelpe med melk og eple.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 thought on “Derfor bør du spise hvitløk

  1. […] Er det en matvare du absolutt bør inkludere i kostholdet ditt, så er det hvitløk. Dette vidunderet fra naturen er så fullspekket med helsefordeler, og når det i tillegg gir så mye smak til maten er det ingen grunn til å droppe det i middagen. Vi er opptatt av å ta vare på helsa vår – det starter med det aller mest grunnleggende: hva nærer vi oss av? Vi bygges opp av det Les mer […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.