Hudpleie, Naturlig, Prakisk tips, Skjønnhet

Lær deg oil cleansing-metoden for en renere og penere hud

shutterstock_57405427

Å få ren og pen hud med glød trenger absolutt ikke koste skjorta, og det trenger heller ikke inneholde en lang liste med ingredienser man ikke engang klarer å uttale. Den siste tiden har fler og fler fått øynene opp for oljer, og da ikke bare til matlaging, men som et tilskudd i hudpleien. Ikke bare er oljer pleiende for din hud – det er en veldig billig løsning, og du kan spare flere hundrelapper her. En krukke med olje er svært drøy i bruk, og den varer vanligvis i mange måneder. Husk å passe på at oljene er av slaget «virgin», «pure», «organic» eller kaldpresset.

Å bruke oljer i hudrutinen vil gi mange fordeler huden din vil takke deg for – uansett om du er tørr eller fet. De med fet hud har en tendens til å styre unna oljebaserte produkter, men oljer kan faktisk også gi deg med fet hud en mer balansert og håndterbar hud. Oljen gjør nemlig at den oljete huden normaliserer seg og redefinerer hudens tekstur, med tanke på at olje faktisk oppløser olje. Dette betyr også at oljen ikke stripper huden for dens naturlige oljer, som igjen ofte forstyrrer huden og gjør at urenheter oppstår.

Oil cleansing-metoden (OCM)

Når gjort riktig kan OCM redde huden fra problemer som fet hud, tørr hud, sensitiv hud, blackheads, whiteheads og andre hudprobemer. Du vil få en sunn, fuktig og velbalansert hud.

OCM fjerner også alt av smuss og sminke og etterlater huden fuktig og med en naturlig glød. Det kan dog være vanskelig å vite hvilken olje man burde bruke. Lenger ned i artikkelen finner du en liste med oljer for forskjellige hudtyper. Men alle reagerer forskjellig, det gjelder bare å prøve seg frem!

Slik gjør du:

Ta en passelig mengde med olje i hendene og masser inn i huden. Ta tiden din her slik at oljen penetrerer inn i huden og porene. Deretter tar du en mikroklut og fjerner oljen forsiktig. Dypp mikrokluten i lunket vann, ikke for varmt og ikke for kaldt. Men vannet må være varmt nok til å åpne porene dine og fjerne oljen. Kaldt vann vil ikke fjerne oljen like effektivt. Rens ansiktet med kluten opp til tre ganger, men unngå å skrubbe huden med den. En annen metode er også å legge kluten i varmt vann og la den ligge over ansiktet til kluten avkjøles. Nå vil huden din være ren og fri før døde hudceller, i tillegg ha rikt med fukt. Om du har dårlig tid funker det også å bare fjerne oljen med en bomullsdott.

sunflower-744232_640

Oljer i din hudpleierutine – morgen til kvelds

Morgen:

Etter en lang natts søvn er det lurt å rense huden. Mange overser dette steget, men tenk etter; den «gløden» du våkner med om morgenen er, rett og slett, svette. Det vil du gjerne ha vekk før du klargjør huden for en ny dag. Bruk en olje for din hudtype, masser den inn i ansiktet, og fjern med enten eller en bomullsdott eller en ren mikroklut. Husk å ikke gjøre huden våt med vann først, oljen skal påføres på tørr hud. Mikrokluter er mye mer vennligere mot huden i motsetning til en vanlig klut som har et røffere stoff. Gjerne bytt klut daglig eller annenhver dag for å unngå å «legge tilbake» gammelt smuss og bakterier. Det er ikke nødvendig med dobbelrens her. Om du har dårlig tid funker det også å rense ansiktet med vann.

Deretter påfører du resten av produktene din rutine består av. Et lite tips her, spesielt om du har tørr hud, er å ta et lite drypp med olje i din foundation. Da får du et mer naturlig resultat, og du får en veldig fin glød i huden.

Kveld:

Når kvelden er omme og det er på tide å fjerne sminken, tar du frem oljen igjen. Her kan du bruke oil cleansing-metoden for å fjerne alt av smuss fra hele dagen. Sett hvor skitne neglene blir etter en hel dag? Tenk også at huden får gjennomgå mye i løpet av en dag, det bare syns ikke like godt. Hvordan man effektivt fjerner all smuss etter en lang dag er forklart i detalj lengre opp i artikkelen. Oljer er også ypperlig til å fjerne øyesminke med. Kokos-, mandel- eller olivenolje vil fjerne alt trygt og sikkert. Når huden er fri for smuss og sminkerester, fullfører du resten av hudrutinen din for at huden din skal få maksimal pleie. En god serum og fuktighetskrem burde påfølges etter OCM. I tillegg, spesielt om du er tørr, er olje en genial fuktighetskrem om natten.

olive-oil-356102_640

Noen utvalgte oljer tilpasset forskjellig hudtyper

  • Kokosolje – Normal og tørr hud. (Om du er acne-prone anbefales det å være forsiktig med denne) Fungerer også ypperlig som hårkur og shaving-krem.
  • Jojoba – Passer for alle hudtyper, men spesielt, acne prone, tørr, og moden hud.
  • Solsikkeolje – Godt alternativ om du er acne-prone.
  • Mandelolje – Dette er en rik olje, og passer ypperlig for tørre hudtyper som trenger ekstra fukt.
  • Olivenolje – Tørr, moden og normal hud. Passer ypperlig for kroppen også.
  • Castorolje –Den påvirker hårvekst, og er derfor lur å bruke på vipper om du ønsker lengre og tykkere vipper. Den kan også påføres andre steder der du ønsker mer og tykkere hårvekst, som for eksempel brynene. Det høres for godt ut til å være sant, men det har bevist effekt. Spar mange hundrelapper på å kjøpe kastorolje i stedet for å kjøpe vippeserum. På huden kan den hjelpe mot acne, men den passer ikke tørre hudtyper.
  • Pepperminteolje – Minsker rødhet.
  • Lavendelolje – Fet hud.

Dette er bare en liten pekepinn, det er viktig å prøve seg frem på egenhånd når det gjelder hudpleie. Alle reagerer forskjellig! Det er også lov å mikse litt forskjellige oljer for å finne den perfekte oljen for din hud. Husk også at det kan ta litt tid før huden din vender seg til en ny rutine.

Skrevet av: Caroline Normann fra Cuponation

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.