Bli bevisst, Dyrevelferd, Farlig kjemi, Helse, Kjemi konsekvenser, Kjemikalier i hverdagen, Kosmetikk, Livsstil, Øko i Media, Økologisk, Velvære

Tenk kjemikaliefritt for både helsens og miljøets skyld

klikk.no blir kjemikaliene i kosmetikken på nytt satt i søkelyset. Det er uenigheter om kjemikaliene er skadelige for helsen eller ikke. Forskningssjef Marie Lodén hos hudpleieprodusenten ACO i Sverige er uenig med Mari Melbø Rødstøl i Grønn Hverdag. Rødstøl hevder at hudkremer og makeup-produkter med kjemikalier kan være helsefarlige på lang sikt noe som Lodén mener ikke er tilfelle. Lodén i ACO er allikevel enig i at «Mange bekker små kan gi en hel å med problemer!» Altså at summen av alle kjemikaliene som man utsetter seg for ikke er så bra.
Tenk selv hvor mange forskjellige produkter du er «utsatt» for i løpet av én morgen. Det kan være, tannkrem, dusjsåpe, sjampo, balsam, barberskum, ansiktskrem, bodylotion, deodorant, parfyme, sminkeprodukter, hårstyling etc. Når alle disse produktene inneholder kjemikalier kan summen av disse samt langtidseffektene føre til allergier og flere andre problemer. Vi anbefaler å bruke produkter uten kjemikalier (økologisk sertifiserte produkter) ikke bare for helsens skyld, men også for miljøets og dyrenes skyld.

Vi har tidligere laget en oversikt over artikler i media som belyser konvensjonelle produkter. Se oversikten med linker til oppslagene her.
Her har vi laget en liste med gode grunner til å velge økologisk. Og her er en artikkel på hvorfør man bør velge økologisk kosmetikk.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.