De farlige stoffene

 

Vi bruker i dag mer kremer, deodoranter og sjampoer enn noensinne, og mange av produktene inneholder kjemiske stoffer som på sikt kan være skadelig for både mennesker og dyr. Som forbruker er det viktig at du vet hva produktene du bruker inneholder, og hvilke skader du daglig utsetter deg selv og miljøet for.

 

Daglig eksponering

Hver eneste dag blir vi eksponert for tusenvis av kjemikalier som påvirker hud, kropp og helse. Vi smører oss inn med kremer fylt med hormonforstyrrende og kreftfremkallende midler, vi pusser tennene med tannkremer inneholdende antibiotikaresistente midler, og bruker kosmetikk og hudpleieprodukter med svært allergifremkallende virkestoffer. Daglig bruker vi altså svært skadelige produkter uten en gang å være klar over det.

 

Farlige stoffer?

Noen av de skadeligste stoffene finner vi i konvensjonell kosmetikk. I årevis har kosmetikkindustrien brukt kjemiske stoffer som parabener for å hindre sopp og bakterier, siloksaner for å skape en bløt og glatt effekt på kremer, triklosaner for å drepe bakterier, og lyral for å gi god lukt til kosmetikk og hudpleieprodukter. Samtidig har de unnlatt å informere om at stoffene kan være hormonforstyrrende, kreftfremkallende, giftige og allergifremkallende, samt føre til antibiotikaresistens hos både mennesker og dyr.

Selv om stoffene er potensielt skadelig nok i seg selv, blir det verre når kjemikaliene kommer sammen og danner en såkalt cocktaileffekt. Da trenger ikke dosen av kjemikalene være stor før det medfører helseskader hos både mennesker og dyr.

 

Lær om de ulike stoffene

Som forbruker er det viktig at du er klar over hva produktene du bruker inneholder, hvilke skader de kan ha på hud, kropp, helse og miljø, og ikke minst hvordan du kan unngå å utsette deg og miljøet for de skadelige midlene.

Under følger en oversikt over de mest utbredte kjemiske stoffene som i dag finnes i konvensjonell kosmetikk. Klikk på stoffene for å lære mer om hvorfor de er skadelige, hvordan du kan gjenkjenne dem og hvilke alternative produkter som finnes på markedet:

For utfyllende liste over helse- og miljøbelastende stoffer i hudpleie og kosmetikk, last ned Miniguide til trygg kosmetikk som får plass i din lommebok!

1 thought on “De farlige stoffene

  1. […] For flere tips om en giftfri hverdag anbefaler jeg bloggen til Birgitte: http://www.comeclean.no/Gå innom en helsekost for tips og råd om produkter som kan erstatte det du bruker idag. Ellers finnes det mange gode nettsider for en grønnere og mer økologisk hverdag.http://www.iherb.com/http://www.biggreensmile.no/http://www.greenpeople.co.uk/http://www.greenspirit.no/http://www.gronnhverdag.no/http://www.rawgaia.com/http://www.gronnogskjonn.com/de-farlige-stoffene/ […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.