Ernæring, Kosthold, Mat, Naturlig, Naturmiddel, Vegetar, Videoklipp

Hørt om mirakelbæret?

Har du hørt om mirakelbæret som får sitron til å smake søtt og brokkoli til å smake iskrem? På Klikk.no kan vi lese om det vest-afrikanske bæret som gjør at surt og bittert smaker søtt. Det er virkestoffet mirakulin som gir bæret dets fantastiske egenskaper, skriver Wikipedia.

«Bæret virker på den måten at mirakulinet, som er et glykoprotein, binder seg til smaksløkene på tunga. Forskerne er usikre på hvordan smaken endres, men ifølge en teori er det fordi mirakulinet endrer formen på smaksløkene for søtsmak, slik at de trigges av syrer i stedet for søtstoffer.

– Bæret inneholder stoffet mirakulin, som endrer smaksopplevelsen. Mirakulin smaker selv lite, men kan endre sur smak til søtt. Bæret brukes ikke som et bær, men som et slags krydder for å gjøre mat som smaker bittert eller surt, søtere, forklarer ernæringsfysiolog Lise von Krogh ved von Krogh Ernæring og Nutricom til Klikk.no.

– Det er heller ikke gjort så mye forskning på hvordan inntaket av bæret virker på kroppen. Jeg ville derfor ha avventet før jeg bruker mirakelbæret på rabarbraen. Om dette blir et alternativ til sukker i fremtiden får vi vente å se. Selv om det er et bær som vokser naturlig, betyr ikke dette at det er fritt fram for import og salg. Dette må avgjøres av myndighetene, som ser på sikkerheten og eventuelle medisinske virkninger av bæret, sier von Krogh.»

Se gjerne denne videoen der bæret blir omtalt og testet i en engelsk TV-sending:

Er det ikke sprøtt?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 thought on “Hørt om mirakelbæret?

  1. Jeg har hørt om dette bæret, veldig spennende, men hvis det faktisk er slik at det endrer smakene vil det garantert aldri bli godkjent for fri import. =(

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.