Klær, Mote, Økologisk, Produkttips, Resirkulert, Shopping, Vinter

Sesongens festmote

Vår faste Grønn & Skjønn skribent, Marthe Hafskjord, presenterer her sesongens festmote. Det har ikke vært lett å finne økologiske festklær, men noen økologiske basisklær er tatt med sammen med noe nytt. Ellers oppfordres det til gjenbruk og redesign. Her er sesongens festmote!

Desember har kommet over oss og med det følger julebord- og festsesongen. Stikkord for årets party-mote er fløyel, blonder, silke og paljetter. Kjolene skal være korte og det er mye svart å se i tillegg til at det i år også er innslag av sterke farger som kongeblått, rødt og grønt. Det er mye metalliske farger som gull og sølv å se, glitrende kjoler og makeup gjør også sitt til at glamour-faktoren er høy.

I år er det også lov å ta på seg noe annet enn en pen kjole til julebordet, om du er av typen som ikke liker å virke over-dressed kan du fint gå for skjørt, buksedress eller shorts.

Kombiner gjerne et skjørt med en pen bluse eller en kul topp og sleng på deg en blazer og noen pene sko så er du klar for julens festligheter.

Eller hva med en skjorts i sesongens trendy gullfarge? Kombiner den med en topp med overdimensjonerte skuldre og sats på tilbehøret for å pynte antrekket i tillegg til et par høye hæler. Om du har en gammel shorts eller et par jeans du sjelden bruker kan du klippe av bena og kjøpe gullfargede paljetter du kan feste på for å få den riktige looken. Lag deg skulderputer av gamle stoffbiter og sy de på en gammel topp for å gjøre den moteriktig og kul!
Buksedressen holder seg stadig i motebildet og man kan fint gå for dette istedenfor en kort kjole. Bruk et tynt belte i livet og et statement smykke så er du klar for fest! Om du har noen gamle silkebånd liggende og slenge kan du for eksempel flette deg et belte som kan være like fint som et belte du kjøper i butikken. I tillegg kan du være sikker på at ingen andre hard et same beltet som deg!

Om du går for kjole er den lille sorte alltid et trygt valg, og i tillegg kan du bruke den år etter år, med nytt tilbehør ser det alltid ut som en ny kjole og dermed sparer du både penger og miljøet! Hvis du vil være moteriktig kan du gå for en rød kjole som også alltid er trendy rundt juletider, let litt i de gamle klærne du har i skapet så finner du sikkert en rød kjole fra i fjor du kan bruke også i år. Farg en gammel hvit kjole rød, så sparer du bade miljøet og penger.

Hvilken stil velger du til årets julebord?

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.