Bli bevisst, Hva er grønt?, Økologisk, Sertifisering, Spørsmål/Svar

Øko-begrepene – en miniguide for nybegynnere!

Vi fikk et spørsmål om alle våre produkter er organiske, og tenkte det var greit med en liten oppklaring vedrørende øko-begrepene…

Hvis et produkt er sertifisert økologisk, kan vi kalle det «økologisk». I USA og Storbritannia benyttes begrepet «organic» om økologiske produkter, og det er gjerne her mange blir forvirret. Organisk er nemlig ikke økologisk!

En liten oppklaring:

Organic = det engelske ordet for økologisk.

Organisk = på norsk betyr det noe som er produsert av levende organismer, inneholder karbon og kan brennes og/eller brytes ned i naturen. På svensk betyr det økologisk.

Ekologisk = et svensk ord for økologisk.

Eco = et engelsk ord for miljøvennlig.

Økologisk = det norske ordet for produkter som er sertifisert økologisk. Vær obs på at det desverre er mange produkter som markedsføres som økologisk uten å være sertifisert.

Naturlig = et produkt av naturlig opprinnelse. Vær obs på at dette begrepet på ingen måte er beskyttet, og betyr dermed at et produkt kan markedsføres som naturlig uten å være 100% naturlig.

Så tilbake til spørsmålet igjen: Ja, alle våre produkter er nedbrytbare (organiske), men de er først og fremst økologiske, altså økologisk sertifiserte!

Håper dette var oppklarende!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 thoughts on “Øko-begrepene – en miniguide for nybegynnere!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.