Allergi, Kosmetikk, Makeup, Naturlig, Økologisk, Sminke, Terre d'Oc, Velvære

Mineral Makeup VS. Økologisk Makeup

La oss få dette klart, økologisk makeup er ikke det samme som mineral makeup. Her gir vi deg en innføring i forskjellene!
Mineral Makeup

Økologisk makeup er laget ved hjelp av plantebaserte og naturlig ingredienser som er dyrket uten plantevernmidler, sprøytemidler og insektmidler, og er uten giftige kjemikalier slik som mineraloljer, syntetiske fargestoffer, parabener og andre kjemikalier. Økologisk makeup kan i tillegg til økologiske oljer og plantepigmenter også inneholde naturlige mineraler.

På den andre siden er mineralmakeup laget av naturlige mineraler fra jorden som har blitt knust i pulver. Men mineral makeup er ikke alltid kun tilsatt naturlige ingredienser. Her kan produktene faktisk inneholde mineraloljer og fargestoffer siden det ikke er noen sertifisering for naturlig mineralsminke. Så hva mineralsminken virkelig inneholder kommer fram på ingredienslisten til produktet.

Så hva er best, mineral makeup eller økologisk makeup?

 

Huden…
Ser vi på det helse-og ernæringsmessige aspektet for huden din, er økologisk makeup, som har en skikkelig sertifisering (Ecocert), den klare vinneren over noen annen form for makeup. Økologisk makeup er ikke bare giftfri, men er rik på vitaminer, antioksidanter, essensielle oljer og mineraler som gir næring til huden. Og det er nettopp slik den ecocert-sertifiserte sminken fra Terre d’Oc beskrives; Det er mer enn bare sminke, den kan assosieres med svært milde pleieprodukter som styrker ansiktshudens skjønnhet og helse. terre d'Oc Makeup

Følsomhet…
Økologisk sminke er best for de med akne, rosea eller eksem, og perfekt for folk med sensitiv hud. Hold deg unna kjemisk sminke også hvis du er utsatt for allergier. I mineralmakeup må man bl.a spesielt være på vakt for bismuth, som er et naturlig mineral som kan gi hudreaksjoner.

Farger…
Innen mineralmakeup finnes det kanskje størst spekter av farger, men det kommer stadig flere farger innen økologisk sminke. I den økologiske sminkeserien fra Terre d’Oc finner du bl.a øyenskygger i sterk blå, leppestifter i flotte rødfarger og khol i lilla. Ellers går det mye i naturlige jordfarger.
.
Dekkevne…
Både mineral- og økologisk makeup vil gi god dekkevne for folk med normal til middels ujevn hud. Hvis du har særskilt plaget hud og leter etter fullstendig dekning for mørke flekker og ujevnheter, er nok vanlig kjemisk sminke det man tror er best. Men det ironiske er at om huden din er plaget med urenheter, kan grunnen faktisk være den kjemiske makeupen som du bruker. Kjemisk makeup har en tendens til å tette porene og forårsake akne og allergisk utbrudd. Terre d’Oc sine fantastiske mineralfoundationer inneholder pleiende sheasmør som smelter med huden og gir et strålende jevnt og naturlig resultat.
.
Varighet…
Her varierer det sterkt fra merke til merke, både når det gjelder økologisk makeup og mineral makeup. En god økologisk sminke slik som den fra Terre d’Oc vil kunne vare hele dagen uten bekymring for at mascaraen smitter av eller foundationen forandrer seg.
.
Konklusjon…
Som med påføring av hvilken som helst makeup, er det endelige målet å freheve dine beste trekk, forbedre utseendet, dekker dine feil, og gjør at du ser strålende ut. Dette oppnås gjennom en kombinasjon av gode makeupferdigheter og teknikker, gode makeupverktøy, godt grunnarbeid og ikke minst gode produkter.
.
Konklusjonen blir derfor at økologisk sminke eller økologisk mineralsminke vil gjøre det beste for huden din. Og skal du ha god kvalitet som varer hele dagen vil vi anbefale den økologiske makeupserien fra Terre d’Oc!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 thoughts on “Mineral Makeup VS. Økologisk Makeup

 1. Vil dere få ta i en kajal i lys-rosa/fersken (til våtkanten) i sortimanget deres også?

  Eneste jeg savner når jeg "vindushopper" 🙂

 2. Hei Vendis!

  Takk for innspill! Det fikk meg med en gang til å tenke på Terre d'Oc Lip Liner rose Impérial 11, så jeg testet den som eyeliner. Det fungerer helt flott! Lineren er absolutt ikke for hard, men tegn noen linjer først for å varme den opp litt. Så ta en titt på den!

  Ellers vet jeg ikke om det kommer noen nyheter fra dette merket sånn med det første. Serien er jo såpass ny. Men fint å høre at produktene frister!

  Ingunn 🙂

 3. En lipliner tenkte jeg ikke på til øynene. Er jo som jeg kunne se, de samme ingrediensene i kajal og liplineren og 🙂
  Det hørtes jo greit ut.

 4. Har lyst å prøve foundation fra Terre d'Oc, men syns prisen er litt høy når man ikke får prøvd fargen først. Det finnes ikke noeslags testere på dem?

 5. Fargevalget var jo heller ikke så enkelt, har veldig lyst til å prøve den da jeg enda ikke har funnet min favoritt:(

 6. Silje: Desverre så gjør det ikke det.

  Denne mineralfoundationen har en fin evene til å tilpasse seg huden ved at den smelter inn med huden. Har man en typisk lys nordisk hud anbefaler jeg 901 (den bruker jeg selv). Har man mer farge i huden anbefales 902, og 903 passer de med mørkere hudfarger.

  Anonym: Har du en gyllen farge synes jeg du skal prøve 902. Og skulle den bli litt for mørk nå på vinteren vil den kanskje passe bedre til sommeren.

  Håper det ga litt avklaring! 🙂

  Ingunn

 7. Hvis jeg har fortstått det riktig – ei med «oliven» hudtone (mørk brunt hår, svarte bryn og brune øyne) ville best kledd nr 902?

  Synes det kunne vært forklart bedre på nettsiden/nettbutikken deres 🙂

  1. Ja, 902 ville nok vært mest aktuelt da.

   Vi skal se på å få bedre informasjon om dette på nettsiden.
   Vi gjorde nylig en fotoshoot hvor vi i bloggen nå fremover vil vise frem diverse looker og produkter som ble brukt. Vi håper at dette skal kunne veilede til å ta riktige fargevalg både når det gjelder mineral founation og øyenskygge fra terre d’Oc.

 8. Hei!

  Har en krem som inneholder en ingrediens med navn isohexacedane. Er dette parafin eller mineralolje? Den er fra bodyshop.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.