Arrangement, Green Spirit, Økologisk, Prakisk tips, Produkttips, Terre d'Oc, Velvære

Temabursdag: Økologisk hjemmespa!

Da Tone Lund  arrangere 11-års bursdag sammen med datteren sin falt valget på SPA-Bursdag! Det ble et ordentlig økologisk hjemmespa for hele venninnegjengen. Her har vi gleden av å gi dere en smakebit av hvordan feiringen ble gjenomført i en ekte grønn og skjønn ånd.  Vi håper dette kan gi inspirasjon til lignende bursdagsfeiringer uansett alder!

SPA-Bursdag!

Veslejenta fylte 11 år i mars. Hun visste ikke helt hva slags feiring hun ønsket, så vi besøkte google.com. Her var det masse ideer, og det slo best an for frøkna, var hjemme-spa-bursdag.

Jeg er selv glad i å massere, så jeg syntes dette hørtes ut som en god ide. Og muligheten til å inspirere jentene til økologisk velvære var også veldig velkommen, så jeg tok en tur i de lokale, økologiske butikkene og tok kontakt med Green Spirit og Grønn & Skjønn. Her fikk vi gode kjøkken-spa ideer og deilige, økologiske produkter. Tusen takk for hjelpen!

Vi endte tilslutt opp med en håndfull gjennomførbare aktiviteter og et par i bakhånd i tilfelle det ble lang tid.

 

// AKTIVITETER //

 

1. Ansiktsmaske + agurkskiver over øynene

 

Dette trengs: Avocado + 1 ts honning pr. avocado. Beregn ca 1/4 avocado per person. Veldig tynne agurkskiver (2 per pers + noen ekstra), 1 klut til hver og evt. en mild ansiktskrem.

Fremgangsmåte: La jentene lage ansiktsmasken selv på kjøkkenet. Det gir en morsom effekt å la dem ta ut avocado, ha i honning og knuse/blande sammen. Gaffel fungerer greit til å mose avocado, men masken blir jevnere og lettere å legge på hvis massen blir trykt gjennom en sikt tilslutt. Eller ved å bruke stavmikser. Deretter tar de med dette ut til spaet hvor fotbadene er klargjort. Når de har gjort klar fotbadene, kan de smøre inn hverandre med ansiktsmasker før de vasker hendene og setter føttene i fotbad. Deretter får de en agurkskive på hvert øye. Skru på rolig musikk og sett av 10-15 minutter.

Med avokadomaske, agurkskiver på øynene og fotbad

.

2. Fotbad

 

Dette trengs: 1 håndkle til hver + balje til fotbad. Oppbevaringsesker i plast fungerer bra til fotbad. De kommer også til praktisk nytte etterpå. 1 stor skål med havsalt og noen få flasker med økologiske, essensielle oljer. Tre oljer som virker bra og som ikke er altfor kraftige er sitron (oppkvikkende), lavendel (avslappende) og vanilje (avslappende).

Fremgangsmåte: Fortell om de ulike oljene og hvilken effekt de har. La dem selv ta noen klyper salt i fotbadet, lukte på oljene og dryppe oppi 2-3 dråper med den oljen de selv ønsker.

 

3. Massasje: Hender, ansikt og føtter

 

Dette trengs: Terre d’Oc Coconut Massasjeolje fra Green Spirit. Madrasser på gulvet, puter og pledd.

Fremgangsmåte: Fotmassasje utføres etter fotbadet. Mens halvparten av jentene koser seg med fotbad og ansiktsmaske, kan den andre halvparten lære å massere hverandres hender og føtter. La dem gå sammen to og to, lær opp først og vis på ny når de bytter.

Håndmassasje

.

4. Hodemassasje

 

Dette trengs: Madrass, pute og pledd

Gjennomføring: Start med å trykke skuldrene forsiktig ned. Masser så ansiktet, deretter hodebunnen og ørene. De fleste syns det er greit å bli massert uten olje i ansiktet.

.

5. Ha med hjem: Sheasmør og egenkombinert aromamassasjeolje

 

Under fotbadet fikk jentene en liten gjennomgang av de ulike oljenes effekter, så da de skulle hjem fikk de en liten flaske basisolje som de selv blandet 2-3 dråper med selvvalgt aromaolje oppi. Noen blandet to lukter sammen og syntes det var veldig gøy. Små reiseflasker fås til 10 kr på apoteket.

De fikk også med hver sin lille boks med terre d’Oc sheasmør fra Green Spirit og en liste over de mange bruksområdene til denne. Det ble en populær gave å få med hjem! Og så godt som den luktet!

Terre d'Oc massasjeolje og sheasmør fra Green Spirit, og eteriske oljer!

.

6. Rullelys av honningvoks

 

Dette trengs: Honningvoks plater & veker (kjøpes f.eks på Honningcentralen.no). For å lage pynt: små pepperkakeformer til å kutte ut former i andre farger og sette på lyset.

 

// FORBEREDELSER //

 

1. Musikk

 

Et par CD’er med rolig musikk danner en fin ramme rundt selskapet. Musikk uten sangtekster fungerer best, her er noen som jeg har god erfaring med:

  • Niels Eje «Musicure Vol. 4 – Northern light»
  •  Niels Eje «Musicure Vol. 1 – The Journey»
  • Panfløyte musikk
  •   «Music for Zen»

Musikk fungerer best når man får følelsen av at den bare er i bakgrunnen, gjerne fra naborommet eller lav musikk fra rommet hvor du skal ha spa’et.

.

2. Mat

 

Frøkna ønsket seg taco, det var veldig populært! Både tortillalefser og tacoskjell med alt det økologiske fyllet i små skåler, så de selv kunne plukke hva de ønsket seg i tacoene.

Til spaet ble det servert to store fat med oppkuttede, økologiske frukter og små skåler med snacks; økologiske, tørkede mangoer var en klar favoritt. «Det smaker jo bedre enn godteri» var en uttalelse. Da følte jeg at jeg hadde vunnet et viktig slag!

Store vannmugger med appelsinskiver og sitronskiver sto klart til å drikke. Med store vannglass ved siden av. På noen fat i stua sto det kakestykker (brownies & eplepai) for de som ønsket det, men de færreste var bortom her, for de hadde det så gøy med spa-opplevelsene…

Frukt og bær

.

3. Spa

 

Masse stearinlys, litt mørkt, varmt rom og pledd til å pakkes inn i. Stort mer trenger du egentlig ikke for å gi en god opplevelse. Litt røkelse i rommet før spaet kan gjøre det enda mer spennende.

Små reiseflasker ble kjøpt inn på apoteket, og et utvalg essensielle oljer ble kjøpt på den økologiske butikken i byen. Etter endt spa fikk jentene med seg en boks terre d’Oc shea butter (kan brukes til nesten alt innen hud og hår. Og lukter nydelig!) og sin egenkomponerte aromamassasjeolje.

Jentene fikk en enkel innføring i massasje. Så nå blir det forhåpentligvis enda mer hjemme-spa i nærområdet. Vi satser på at vi har bidratt til noen hyggelige stunder også fremover.

Sunn økologisk snack

.

// GJENNOMFØRINGEN //

 

Med 18 jenter på lista krever det litt å gjennomføre en vellykket spa-bursdag. Men hvis man forbereder litt på forhånd, går det ganske så greit. Da jentene kom, fikk de servert taco ved bålet (bålpanne) ute i hagen. For å få ut litt energi, delte vi dem i to lag og sendte dem på en foto-safari rundt i lokalmiljøet. Her fikk de en liste med morsomme foto-oppdrag og en gitt tid å returnere på (30 minutter). Dette ble veldig godt mottatt.

Da de kom tilbake igjen, hadde vi satt klart til fotbad og ansiktsmaske i ett rom, og fylt et annet rom med madrasser, olje og stearinlys for massasje. Ca. halvparten på hvert sted. Det var noen som ikke kunne komme, så de ble 14 jenter totalt. Det var i grunn en passende gjeng på hver «post». De koste seg veldig og flere av dem ville ikke hjem da de ble hentet 🙂

 

Er det noen av dere lesere som selv har hatt eller deltatt i SPA-Bursdag? Eller er det noen som ble inspirert til å arrangere det?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Temabursdag: Økologisk hjemmespa!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.