Allergi, Alternativ til, Bli bevisst, Dyreforsøk, Farlig kjemi, Green Spirit, Helse, Hudpleie, Innholdsstoffer, Kjemikalier i hverdagen, Kosmetikk, Livsstil, Miljøvern, Naturlig, Økologisk, Skjønnhet, Velvære

Derfor velger vi økologiske skjønnhetsprodukter!

Vi skriver mye om økologisk hudpleie, hårpleie og sminke – men hvorfor er vi så opptatt av at det skal være økologisk? Her er en liten brief for dere nyeste som følger oss…

Det er mange grunner til at vi velger økologiske alternativer når det kommer til kosmetikk. Kosmetikk er en samlebetegnelse på kremer, salver, såper, sjampo osv. som man bruker på hud og hår. Huden har evne til å ta til seg stoffer og blir påvirket av ytre påkjenninger. Huden er også menneskets største organ. Det er derfor det er viktig å pleie og beskytte huden samtidig som å unngå bruk av kosmetikk med skadelige tilsetningsstoffer.

Mye av kosmetikken på markedet i dag inneholder faktisk en rekke stoffer som har uheldig virkning på både huden, helsen og ikke minst miljøet. Aldri før har så mange slitt med allergier og sensibilitet i huden. Svært ofte er det de kjemiske tilsetningsstoffene slik som f.eks parabener, mineralolje, syntetisk parfyme og sodium lauryl sulfat som er årsaken. Slike stoffer kan man unngå ved å velge økologisk sertifiserte produkter. I Europa og ellers i verden finnes det flere sertifiseringsorgan som kontrollerer kosmetikk. Uten en slik sertifisering bør man være ekstra påpasselig og sjekke produktets innholdsfortegnelse. For selv om produktet markedsføres som «økologisk» og «naturlig» er det faktisk ikke alltid at hele produktet (sluttproduktet) er det, men bare noen av ingrediensene.

Økologiske produkter som er sertifisert er basert på naturlige og økologiske råvarer. Det kan være naturlige oljer, fettstoffer, planteekstrakter, eteriske oljer og urter. Rett og slett alt det gode som naturen har å by på. Råstoffene varierer selvsagt fra produkt til produkt og her finnes det både rimelige og dyrere varianter.

Økologisk sertifisert kosmetikk har også en rekke krav til produksjonsmetoden. Den skal være miljøvennlig, dyretesting er bannlyst og emballasjen på produktene skal være resirkulerbar.

Konklusjonen blir den at vi velger økologisk fordi det er det beste for huden og helsen vår, for dyrene og ikke minst naturen og miljøet!

For oss holder det ikke om et produkt er parabenfritt eller er uten dyretesting – produktene bør også ha en økologisk sertifisering, noe som garanterer en hel rekke fordeler. Noen kan mene at det å ikke bruke noe kosmetikk som helst er mest miljøvennlig. Men vi er tross alt opptatt av å føle oss vel, nyte herlige kremer med fantastiske dufter, fremheve vår skjønnhet og nyte den velgjørende følelsen av et eget lite hjemmespa, litt hver dag…

Å velge bort konvensjonelle produkter betyr ikke null kosmetikk, og det å velge økologiske skjønnhets- og velværeprodukter bør ikke gå på bekostning av god kvalitet. Naturen er fantastisk og rik, og har det meste å tilby uten kjemisk innblanding!

Hvor opptatt er du av å bruke økologiske produkter?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.