Acorelle, Bli bevisst, Deodorant, Farlig kjemi, Forskning, Green Spirit, Innholdsstoffer, Kjemi konsekvenser, Kjemikalier i hverdagen, Kroppspleie, Økologisk, Produktanbefalinger, Produkttips, Velvære

Mattilsynet advarer mot aluminium

Mattilsynet er den instansen i Norge som holder oppsyn med kosmetikk og pleieprodukter, og skal passe på at de produkter som er tilgjengelige på markedet er trygge å bruke.

Advarer mot deodorantbruk
Vi i Grønn & Skjønn har lenge advart mot bruk av aluminium-holdige deodoranter, og det er en god bekreftelse at nå også Mattilsynet advarer mot dette stoffet som har skadelig effekt på vår helse.

«Daglig bruk av antiperspiranter med aluminium kan gjøre at du får i deg for mye aluminium. Antiperspiranter gir deg mer aluminium i kroppen enn noen andre kilder. Mattilsynet anbefaler nå å begrense bruken av antiperspirant med aluminium, og legger press på EU for å få en europeisk regulering av aluminium i kosmetikk.» Dette skriver Mattilsynet på sine nettsider.

Videre kan vi lese: «Tidligere risikovurderinger har vist at høyt opptak av aluminium kan skade mennesker. Forsøk på rotter og mus har også vist at aluminium kan gi skader på nervesystemet hos dyrene, skade på testiklene og lav sædkvalitet.»

Mattilsynets råd til deg:

 

  • Reduser bruk av antiperspiranter med aluminium. Det finnes luktfjernende produkter som ikke inneholder aluminium. Aluminium er merket i ingredienslisten, ofte med betegnelser som aluminium chloride, aluminium chlorohydrate eller aluminium zirconium.
  • Spør betjeningen om du ikke finner produkter uten aluminium i din butikk.
  • Om du allikevel vil fortsette å bruke antiperspiranter med aluminium, bør du tenke gjennom hvor ofte du bruker dem og om du kan redusere antall påføringer.
  • Vær særlig oppmerksom om du bruker antiperspiranter på sår eller nybarbert hud, siden det kan øke opptak av aluminium i kroppen.

Kjente merkevarer trygge?

 

VG Nett omtalte denne saken nylig og vi kunne lese følgende kommentar fra Adm. dir. i Kosmetikkleverandørenes Forening: » – Kjøper du kjente merkevarer skal disse være grundig vurdert med tanke på alle innholdsstoffer og virkningen disse har. Produktsikkerhet er sterkt vektlagt av kosmetikkindustrien, og produktene skal ikke medføre helsefare ved normal og påregnelig bruk.»

Vi i Grønn og Skjønn mener at når regelverket er så slapt, så holder det ikke å gå etter kjente merkevarer. Gå heller etter innholdslisten på produktet! Finner du følgende stoffer i listen, så dropp å kjøpe den deodoranten:

  • Aluminum chlorohydrate
  • Aluminum allantoinate
  • Aluminum carbonate
  • Aluminum chloride
  • Aluminium zirconium

Aluminium er forresten bare ett av flere stoffer som man bør unngå, derfor har vi laget denne Guiden til Grønn Kosmetikk!

Ønsker du trygge økologiske deodoranter uten aluminium, parabener og andre potensielt skadelige stoffer, sjekk ut Acorelle Fresh Care Deodorant, nyheten Acorelle Meadowsweet Deodorant og Acorelle Hair Regrowth Minimizer Deodorant hos Green Spirit. Dette er gode, effektive deodoranter som dessuten er økologisk sertifisert av Ecocert. Hos Green Spirit er alt av produkter trygt og fritt for syntetisk og giftig kjemi.

Inneholder din deo aluminium eller parabener?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Mattilsynet advarer mot aluminium

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.