Gode råvarer, Green Spirit, Makeup, Makeuptips, Økologisk, Prakisk tips, Produktanbefalinger, Produktomtaler

Slik får du mest ut av din ZAO Mascara!

Vi har fått mange tilhengere av ZAO økologiske mascara. Den får bl.a skryt fordi den gir fylde og volum, og holder seg på vippene hele dagen igjennom. Og det er slettes ingen selvfølge for økologiske mascaraer. Sminkeprodusenter får nemlig en stor utfordring når mineraloljer, syntetiske fargestoffer og bindestoffer skal byttes ut med naturlige og økologiske råvarer. Men ZAO har klart det! De har laget en fenomenal formel av blant annet dette:

 • Bambusekstrakt som virker regenererende
 • Naturlige pigmenter som gir farge og dekk
 • Akasiegummi som forbedrer hold og beroliger sensitive øyne.
 • Aloe Vera som gir fuktighet og lindrer

Det betyr at vippene i tillegg til å fremheve øynene, får masser av næring i form av vitaminer og antioksidanter, i stedet for å bli brutt ned av silikoner og syntetiske fargestoffer. Igjen betyr det at selv de mest sensitive øyne nå kan smykke seg med en mild mascara! ZAO Mascara er sertifisert økologisk av Ecocert og er dessuten vegansk.

Siden ZAO sin mascara-komposisjon er ganske ulik andre mascaraer vil vi gjerne komme med noen tips, slik at du får maks utbytte av dette produktet ved at du bruker det riktig. Vær oppmerksom på at denne mascaraen ikke er vannfast. Forventer du det, må vi dessverre skuffe. Men vi kan derimot love at mascaraen (uten tilførsel av tårer, svette, regn og vann) vil sitte godt hele dagen uten å smitte av eller drysse.

 

Tips til påføring:

 • Når mascaraen er ny er det mye produkt i beholderen. Derfor er det viktig at du stryker mascarabørsten mot beholderen slik at overflødig produkt fjernes fra børsten. Da unngår du klumper ved påføring.
 • Pump aldri mascarabørsten i beholderen. Det tilfører luft og produktet vil tørke raskere ut. Dessuten kan det skape trykk slik at produktet tyter ut av beholderen.
 • Påfør alltid mascara helt innerst ved roten på vippene, hele øyenvippen skal være dekket. Dette gjør at vippene ser lengre ut og at blikket blir mer intenst.
 • Start med å legge mascarabørsten helt inntil vipperoten og beveg den i sikksakkbevegelser mens du flytter den utover langs vippene. På den måten får du dekket vippene optimalt med mascara, både langs sidene og fra roten til tupp.
 • Det er viktig å jobbe godt med mascaraen når du påfører, gjør sikksakkbevegelsene i flere omganger, og bruk kosten til å separere vippene. Tuppen av øyenvippene kan gres litt ekstra med kosten for å få mest mulig lengde på vippene.
 • Om du får klumper eller vippene samler seg kan du bruke en øyenvippekam og gre lett gjennom vippene.
 • Skulle du få mascara på øyelokket, ta litt oljebasert makeupremover på en q-tips og fjern.

Fjerning av mascara

Det er viktig å fjerne mascara  før man legger seg og da er en økologisk makeupfjerner å anbefale. Selv om mascaraen er vannoppløselig er det anbefalt å fjerne med en rens. Green Spirit tilbyr et bredt spekter av økologiske makeupfjernere, se utvalget her.

Holdbarhet & refill

Det er viktig å bytte ut mascaraen jevnlig for å unngå infeksjoner. Endres farge, konsistens eller lukt er det på tide å bytte til ny mascara. Det geniale med ZAO er deres refillsystem. Du bytter kun mascarabeholder og kost og gjenbruker bambusetuiet. 

Husk å skru mascarabørsten godt til mellom hvert bruk og oppbevar ikke mascaraen under høy varme. Holdbarheten på ZAO Mascara etter åpning er 6 måneder. Blir den tørr før den tid tyder det på at den er gått tom. Og har den begynt å drysse er den uttørket. Kjøp ny refill!

 

ZAO Mascara kommer i sort og brun, og kan kjøpes hos Green Spirit og hos utvalgte forhandlere!

Håper dette innlegget var nyttig! Legg gjerne igjen en kommentar dersom du har spørsmål eller synspunkter om ZAO Mascara.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 thoughts on “Slik får du mest ut av din ZAO Mascara!

 1. blir ikke redd for å gå med maskara hver dag med denne her. lurer på om det bare er innbilning, eller om det kan hende at øyevippene også blir litt lengre av den.. 🙂

 2. Når den mascaraen jeg har nå er tom, skal jeg jammen meg bestille denne. Har ikke funnet en mascara jeg er helt fornøyd med ennå, så dette høres lovende ut:)

 3. Ah denne ønsker jeg meg så absolutt!
  Takk til dere jenter som gjør det grønne og skjønne livet så mye enklere

 4. Synes denne mascaraen ser veldig flott ut på, men på meg drysser den dessverre (har enda ikke funnet en mascara som ikke drysser). Da er det litt dumt at den ikke går av med vann siden jeg ikke går rundt med sminkefjerner på meg…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.