Økologisk, Solbeskyttelse, Sommer, Spørsmål/Svar

Kan jeg bruke solkremen fra i fjor?

solkrem

Vi får ofte spørsmål om hvor lenge man kan bruke en solkremen og om man kan bruke den fra året før. Og det er ikke rart man kan bli forvirret når man leser ulike råd både her og der. En ting er sikkert når det gjelder holdbarhet på produkter, det finnes ingen generelle retningslinjer. Svaret finner du på selve produktet ditt!

All kosmetikk, inkludert solkremer, er merket med et «åpen-krukke» symbol på emballasjen. Her står det et tall som indikerer antall måneder som produktet er holdbart etter det er åpnet. Holdbarheten går ikke bare på om produktets funksjon er intakt (slik som i dette tilfellet er solfilteret), men om produktet er holdbart i forhold til bakteriespredning og mugg. Det er altså viktig å holde seg innenfor denne tidsperioden for å kunne være trygg på at produktet i det hele tatt er sunt å bruke på huden vår.

Holdbarhet etter åpning av produkter varierer fra produkt til produkt og er ofte kortere for økologiske produkter sammenlignet med konvensjonelle produkter som inneholder sterkere konserveringsmidler.

Rådet vårt er å sjekke produktet ditt. Har det gått flere måneder enn det som er indikert på solkremtuben/solkremesken fra du åpnet det, kjøp en ny! Økologisk og trygg solkrem får du kjøpt her!

Nyt solen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.