Allergi, Baby og Barn, Bli bevisst, Design, Naturlig, Produkttips, Sertifisering

Ull er gull

I Norge er vi vokst opp med at ull er gull. Men det gjelder ikke hvilken som helst ull. Og hvorfor er egentlig ull så bra? Her er ti grunner til å velge ull.

Lillelam

1. Miljøvennlig

Ull er et rent naturprodukt som i sin helhet- og etter korrekt behandling er og blir den fiberen som i klesindustrien skårer høyest på miljøbarometeret.

2. Naturlig komfort og langvarig bruk

Man kan velge forskjellige kvaliteter av ull tilpasset behovet, fra grovt til silkemykt. Merino har langt finere fibre enn ull generelt, som gir den en luksuriøs mykhetsfølelse. Ullen har også en naturlig elastisitet som føyer seg lett etter kroppens bevegelser og retter seg tilbake til sin opprinnelige form. Ullplagg er gode å bruke, slitesterke og kan vare livet ut.

photo_sheep

3. Temperaturregulerende

Holder jevn temperatur i kulde og varme. Ullfiberens naturlige luftlommer transporterer fukt fra huden og ut i luften, samtidig som den også har en thermoeffekt og vil bistå med å bevare konstant kroppstemperatur. Dette er spesielt viktig for de minste.

4. Naturlig statisk

Ull skaper ikke statisk elektrisitet, pga. dens høye innhold av fuktighet bidrar den til å bevare hudens naturlige fuktighet.

5. Lite antennelig

Naturlig innhold av nitrogen og fuktighet gjør ull vanskelig antennbar, i sterk kontrast til syntetiske, eller plantefibre som bl. a. bomull, bambus og lin. Ull har derfor en verdi, ikke minst for barn. (Bomull brenner ved 255˚C, mens ull først antennes ved 600˚C.)

6. Beskyttelse mot UV stråler

Ull absorberer UV stråler og beskytter huden.

7. Selvrensende

Gjennom et mikroklima med huden, vil garnfibrenes luftlommer føre lukt og smuss fra huden ut i luften. Som et miljøaspekt er dette verdifullt, da ull kan henges til lufting i stedet for å vaskes for å bli kvitt bakterier.

8. Vask

Ull kan vaskes i maskin på 40 grader med vaskemiddel for ull, vask kun klær med lik fargetone sammen. Bør legges til tørk, ikke henges opp.

9. Søvnkvalitet

Ull som natt- og/eller sengetøy regulerer temperatur (både i varme og kalde rom) og øker komfort. Dette gir igjen økt avslapping i betraktelig grad sammenlignet med annet materiale. Forsking viser lengre søvn tid i ull fremfor andre materialer. For nyfødte resulterer dette også i jevnere vektøkning.

lillelam2

10. Allergi

Forskningsresultater viser at pasienter med kronisk atopisk eksem (ved bruk av høy kvalitets merinoull) får reduserte plager ved bruk av ren merino ull over en 7 ukers periode (reduksjon av hudens tørrhet, ruhet, irritasjon «rødhet», smerte og hevelse).

Lillelam er et norsk merke som tilbyr den mykeste kløfrie merinoullen av beste kvalitet, som er dermatologisk testet og har sertifiseringer. Sjekk ut deres kolleksjon her.

Kilde: Lillelam.no

Klikk deg gjerne innom disse to linkene som viser merinoullens gode egenskaper:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 thought on “Ull er gull

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.