Ernæring, Helse, Kosthold

Derfor bør du spise gurkemeie

4640816Foto: Thinkstock.com 

Er gurkemeie en del av kostholdet ditt? Om ikke, bør du endre på det nå.

Innholdet av antioksidantet curcumin er årsaken til de store helsefordelen av gurkemeie – dette fungerer på mange måter som betennelsesdempende medisin. Forskere antar at curcumin skal forebygge en rekke kroniske sykdommer, hvilket gjelder blant annet diabetes, leversykdommer og astma. Curcumin kan også redusere bakterielle virus og hjelpe overvektige ned i vekt.

Studier viser også at gurkemeie både kan forebygge og hindre spredning av kreft. Gurkemeie motvirker dannelsen av blodkar i kreftsvulster og dette forhindrer at svulsten vokser. Gurkemeie er derfor en svært essensiell del av et kreftforebyggende kosthold!

Antioksidantene i gurkemeie bidrar til å motvirke den ødeleggelsen frie radikaler gjør i kroppen vår.

Gurkemeie er et krydder som kan brukes til mye forskjellige. Kjøtt, omeletter, gryteretter og lignende er passende måltider å tilsette gurkemeie i. Det er ikke så sterk smak i det, så det kan fint kombineres med det krydderet du ønsker skal «sette smaken». Husk å plukke med deg gurkemeie neste gang du handler krydder!

Skrevet av: Neneva

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.