Allergi, Alternativ til, Bli bevisst, Green Spirit, Helse, Hudpleie, Innholdsstoffer, Kjemi konsekvenser, Kjemikalier i hverdagen, Kosmetikk

MI – hva , hvorfor og hvilke produkter er trygge for det?

hudpleie600

Leste dere om jenta som fikk kraftig allergi av stoffet MI på VGnett? MI eller Methylisothiazolinone er et allergifremkallende stoff som har blitt erstatningen for mange parabenfrie kosmetikkprodukter som finnes på markedet. MI er et konserveringsmiddel som brukes i hudpleie for å motvirke forekomst av bakterier og sopp. Stoffet brukes i alt fra såper, kremer til hårprodukter for å forlenge holdbarheten.

Heldigvis er ikke MI det eneste alternativet til parabener og phenoxyethanol (som også er et konserveringsmiddel vi ikke synes noe om). Det er faktisk ikke tillatt i økologisk sertifisert kosmetikk og hudpleie. I økologisk sertifisert kosmetikk benyttes antioksidanter og naturlig E-vitamin for å forlenge holdbarheten. «Konservering» med naturlige stoffer gjør gjerne holdbarheten på produktet kortere, men til gjengjeld unngår man de syntetiske stoffene som kan skape ubalanse for hud og helse.

face-cream kopi

Vi vil med dette understreke at alle Green Spirit sine produkter er uten både MI, phenoxyethanol og parabener. Velg økologisk sertifisert og produkter fra Green Spirit, og unngå på denne måten sterke kjemiske giftstoffer slik som MI.

Hvis du har produkter uten øko-sertifisering, husk å sjekk ingredienslistene for «Methylisothiazolinone» og kast produktet his du finner denne ingrediensen. Da slipper du å risikere samme skjebne som jenta i VG-artikkelen.

God fredag folkens!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 thought on “MI – hva , hvorfor og hvilke produkter er trygge for det?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.