Ernæring, Helse, Kosthold, Mat, Oppskrifter, Økologisk

Lag din egen frokostblanding

Vi har en god og sunn oppskrift på deilig hjemmelaget frokostblanding. Denne vil vi dele med dere lesere! Ved å lage din egen frokostblanding får du full oversikt over innholdet, og det beste av alt – du kan velge økologiske råvarer. Svært mange ferdige frokostblandinger inneholder mer sukker enn man har godt av. Googler man litt på nettet så finner man flere produkttester som understreker dette. DinSide advarer mot flere sukkerbomber i denne artikkelen.
.
Her er vår oppskrift på hjemmelaget frokostblanding:

300 g havregryn
50 g hvetekli
50 g sesamfrø
50 g linfrø
50 g kokosmasse
1 dl hakkede mandler, hasselnøtter og/eller valnøtter
150 g honning
2 dl kokende vann
50 g rosiner
50 g aprikos

 

Bland de tørre ingrediensene. Rør ut honning i det kokende vannet og blande dette videre i det tørre. Fordel massen på bakepapir på stekeplate. Ristes i ovn i ca 30 min på 200 grader. Vend og rør ofte. Avkjøl og oppbevares tørt. Aprikos og rosiner tilsettes etter oppvarmingen. Smaker deilig med melk eller kesam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.