Ernæring, Helse, Kosthold, Mat, Naturlig, Naturmiddel

Derfor bør du fråtse i hvitløk

Klikk fant vi de gode grunnene til å fråtse i hvitløk.

Hvitløk er en av de mest brukte urtene innen matlaging, men den aromatiske løken har også lange tradisjoner når det gjelder behandling av sykdommer. Kineserne begynte å bruke den for mer enn 3000 år siden, som middel mot alt fra tannpine til diaré. Nå bekrefter moderne forskning det de gamle kineserne trodde, at hvitløken er bra for veldig mye!

* Hvitløk reduserer risikoen for kreft i lever og mage. Forskere ved Radiumhospitalet har funnet at stoffet allicin, som er det viktigste virkestoffet i hvitløk, også hemmer vekst av brystkreftceller.

* Blodpropp og slag kan også forhindres om du spiser mye hvitløk. Årsaken er at hvitløken gjør blodet mer lettflytende.

* Hvitløk ser ut til å kunne bremse kroppens naturlige produksjon av kolesterol i leverceller. Et lavt kolesterolnivå er igjen med på å senke risikoen for hjerte- og karsykdom og slag.

* Dyrestudier har vist at hvitløk kan senke blodtrykket til dyr med høye kolesterolverdier.

* Hvitløk senker blodsukkeret og kan brukes som støttebehandling ved diabetes.

* Hvitløk hindrer forkjølelse.

* Hvitløk er en suveren bakteriedreper. Bakteriene som har måttet gi etter for hvitløken, er alt fra E. Coli-bakterier som fører til diaré og mageinfeksjon til de bakteriene som gir lungebetennelse og magesår Hvitløk nedsetter aktiviteten til bakteriene, og hemmer bakterienes produksjon av giftstoffer.


* Hvitløk hjelper mot tannpine. En tykk hvitløkskive lagt mot tannkjøttet ved den infiserte tannen kan dempe smerten og holde bakteriene i sjakk inntil du kommer deg til tannlege.

* Tannkjøttsykdommen periodontitt rammer mange. Hvitløkens bakteriedrepende og soppdrepende effekt kan også vise seg nyttig i behandling av denne sykdommen. Allerede idet hvitløken kommer inn i munnen, begynner bakteriene å dø som følge av kontakt med ett av hvitløkens aktive stoffer.

* Hvitløk kan virke gunstig ved fordøyelsesproblemer som kvalme, smerter og gassdannelse.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.