Ernæring, Kosthold, Mat, Oppskrifter

Slik lager du din egen sunne snacks

KK fant vi en rekke spennende tips til hvordan man lager sine egne sunne godsaker. Disse kan nytes med ren samvittighet!

Frossen yoghurt med bær
Sett en pinne i noen begre med lettyoghurt, putt noen friske bringebær oppi og frys ned. Når de har stivnet er det bare å vippe dem ut av begrene og la festen begynne. Anbefales av flere kostholdseksperter, blant andre Jeanette Roede, direktør i Grete Roede AS.

Nøtteboller med honning
Her er det bare fantasien som setter grensene, men et forslag: Bland valnøtter, gresskarfrø og tranebær sammen med honning og lag små nøtteboller. Klissete og godt, ifølge den sunne matportalen Prevention.com

Hermetiske pærer med sjokolade

Med varm mørk smeltet sjokolade på toppen og en spiseskje kesam naturell er dette intet mindre enn en deilig liten dessert eller et mellommåltid når du er lysten på noe søtt. Blant favorittene til ernæringsfysiolog Sissel Bondhus, kjent fra TV3 serien «Du er hva du spiser».
Peanøttkjeks
Litt peanøttsmør på noen fullkornskjeks er den reneste festsnacksen, ifølge den sunne matportalen Prevention.com.
Yoghurtfristelse
Gjør din vanlige yoghurt til en skikkelig deilig dessert. Velg naturell yoghurt og bland inn eksempelvis frosne blåbær og hakkede mandler. En klassiker blant kostholdsekspertene!
Lomperull med pastrami
En lomperull med sennep, pastrami eller annen skinke, urter og litt grønt er både sunt også så godt da. Dette er blant Jeanette Roedes favorittsnacks.
Laksewraps med wasabi

Her er ingen fasit, men oppskriftene florerer på nettet. Du kan ha kokt eller rå laks inni tortillaen og ulike frukter (for eksempel appelsinskall) og grønnsaker inni. Bare husk å velge en fullkornswrap, skriver

Godfisk.no.

Grønnsaker og dip
Ingen grunn til å slutte med dipen dersom du velger en sunn variant. Tzatziki er et sunt alternativ dersom du velger matyoghurt i stedet for rømme. Dipen inneholder ellers hvitløk, slangeagurk, salt og pepper og eventuelt sitronsaft. Du kan også prøve rømmekolledipp (rømmekolle og krydderblandingsposer). Fråts i grønnsaker og dip i vei. Grønnsaker og dip anbefales av blant andre Bondhus.
Tomat med basilikum og olivenolje
Del en tomat, hell litt olivenolje over og dryss hakket frisk basilikum og pepper på toppren. Dersom du er fysen på noe salt er også marinerte oliven et hett forslag som anbefales av dr. Fedon Lindberg.

Ristede soyanøtter
Soyanøtter er ypperlig som snacks og inneholder mye proteiner og fiber. Kombiner gjerne en pose soyanøtter med frukt eller grønnsaker samt yoghurt- eller kesamdip, tipser dr. Fedon Lindberg

Les også Her er den sunne snacksen.

Har du flere tips til smakfulle og sunne godsaker, del de gjerne med oss!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 thought on “Slik lager du din egen sunne snacks

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.