Ernæring, Fair Trade, Mat, Økologisk, Produktomtaler

Nå kan du lage din egen sunne, økologiske og rå sjokolade!

Økologisk mat er mye mer enn bare frukt og grønnsaker. Økosjokolade åpnet i mai i år en nettbutikk hvor du får kjøpt økologiske kakaoprodukter og tilbehør til å lage dine egne sjokolader.
Grunnlegger av www.okosjokolade.no, Odd Arild Ringen, vil rette opp noe av sjokoladens dårlige rykte: «Kakao, hovedingrediensen i sjokolade, er noe av det mest næringsrike vi kjenner til fra naturens side. Den industrielle bearbeidelsen, varmebehandling og det tilsatte sukkeret gjør imidlertid at sjokoladen du kjøper i butikken har mistet mye av de sunne næringsstoffene og antioksidantene», forteller han. Kakaoproduktene til Økosjokolade er rå, noe som betyr at kakaobønnene ikke er varmet opp til mer enn ca. 42°C fra de forlater frukten på kakaotreet til de har blitt til ferdig kakaomasse eller kakaosmør. På denne måten beholdes så mye som mulig av kakaoens mer enn 300 næringsstoffer! Visste du for eksempel at kakao, i følge forskning.no, er en rikere kilde til antioksidanter enn både rødvin og grønn te?

Økosjokolade tilbyr kakaoprodukter som både er økologiske og Fair Trade-sertifisert, samt naturlige søtningsmidler slik at man kan lage sine egne favorittsjokolader hjemme ved kjøkkenbenken. Med dette som basis er det bare å tilsette ingredienser etter ønske: mandler og nøtter (hele, grov- eller finkuttet), vanilje, chili, kanel, ingefær eller tørket frukt, det er kun fantasien som setter grenser. På nettsidene er det lagt ut forslag til oppskrifter, men du oppfordres til å lage dine egne favorittvarianter.
«Vi forbrukere blir mer og mer bevisste hva vi spiser, vi blir flinkere til å lese innholdsfortegnelsen i mat vi kjøper og mer opptatt av hvor maten vår kommer fra», sier Ringen. Han var opptatt av å gi folk et alternativ til all sukkerholdig sjokolade i butikkhyllende da han startet arbeidet med butikken, og mener nå at folk endelig har muligheten til å nyte sjokolade slik det er meningen at den skal nytes: rå, så naturlig som mulig og full av næringsstoffer!
.
Du har kanskje allerede lest om dette i bladet Mat og Helse? Vi likte dette konseptet veldig godt! Derfor kjøpte vi en «startpakke» og skal teste herlighetene. Så følg med!
.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Nå kan du lage din egen sunne, økologiske og rå sjokolade!

  1. Høres veldig lurt ut! Ellers vil jeg anbefale Kjernesunn sine godis-oppskrifter, som regel basert på dadler,kakaopulver, kokosolje og hasselnøttsmør.VEL så gode som kjøpte, for den kvalmende søtsmaken er borte, og man kan kjenne igjen og skjønne hva det deilige du spiser er laget av. Det tror jeg både hjernen vår, og resten av kroppen vår liker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.