Farlig kjemi, Hårpleie, Hva er grønt?, Økologisk

Økologisk hårfarge – ikke økologisk alikevel

I en tidligere artikkel her på Grønn og Skjønn oppfordret vi leserne til å gjøre som Lilyjets-jentene. De fortalte at de sverger til økologisk hårfarge når de farger håret. Det er jo vel og bra, men fakta er at hårfargen som ble benyttet i denne sammenhengen inneholder PPD, et svært helse- og miljøskadelig stoff! Derfor har vi nå redigert artikkelen. Du kan lese den her.

Vi vil komme tilbake med anbefalte øko-grønne-hårfarger uten slike kjemikalier. Det er virkelig en jungel av grønne lovnader innenfor dette området. Derfor vil vi lage en oversikt over hva som er trygt nok for oss øko-fantaster. Vi tar selvfølgelig i mot tips fra dere lesere!
.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “Økologisk hårfarge – ikke økologisk alikevel

  1. Det är sant att det är en djungel, häromdagen såg jag ett nytt märke på apoteket som verkade "grönt och fint": spa02eco, med ett "naturligt" utseende på flaskorna osv. Vänder man på dem och ser på innehållet så är ingen av ingredienserna ekologiska och den är proppfull av SLS, parabener och diverse… Vilket lureri! Är man inte insatt i vilka ämnen som är farliga och inte så blir man lurad trill runt att tro att detta är något bra. Det står ju ECO! grrrr

  2. Hei Emma! Takk for meldingen! Ja, for et lureri! Etter å ha vært øko-bevisst i en god stund er jeg ikke lenger forbauset over slike tilfeller. Det er masse lureri og begrepsforvirring der penger og inntjening står i fokus. Og det er utrolig kjedelig for oss som vil drive ærlig og redelig. Vi håper det vil bli et strengere regelverk for å kunne markedsføre produkter som økologisk. Og vi håper denne bloggen kan være med å bidra til at forbrukerne får øynene opp og tar kunnskapen i egne hender! Mvh Ingunn / Green Spirit

  3. Hei, jeg har veldig lyst til å farge håret mit med økologisk farge, men vet noen om noen bra mærker som ikke er bare lureri?
    Også hvor man kan få tak i det, helst ikke nettbutikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.