Bli bevisst, Farlig kjemi, Hudpleie, Innholdsstoffer, Kjemikalier i hverdagen, Kosmetikk, Kroppspleie

"Du smører deg med 515 kjemikalier"

Bilde fra Telegraph

Dette lyder en overskrift på KK sine nettsider. «En rask dusj, litt sminke og noen kremer er alt som skal til. Og før du vet ordet av det, har du faktisk tilført kroppen og ansiktet ditt med 515 forskjellige kjemikalier gjennom din daglige kroppspleie. Noen av dem kan være skadelige,» skriver KK på sine sider.
En ny undersøkelse viser at kvinner bruker i gjennomsnitt 13 produkter daglig. Disse produktene inneholder en coctail av ulike kjemiske tilsetningsstoffer.

En håndkrem kan inneholde 11 kjemiske stoffer, body lotion, maskara og leppestift kan inneholde opp til 33 kjemiske stoffer, mens parfyme kan inneholde opp til svimlende 400 kjemiske stoffer!

Tenker du noen gang på dette?
For dere som ikke har vært klar over dette tidligere, bli bevisst og pass på din egen og familiens helse. Kjemikaliene finnes i helt vanlige pleieprodukter som du kjøper på butikken, i parfymeriet og ikke minst på apoteket(!). Det er bevist at flere av kjemikaliene har negativ effekt på hud, helse og ikke minst miljøet. Det er ditt eget valg om du vil utsette deg for dette. Velg økologisk sertifiserte pleieprodukter og du er godt på vei til en grønnere og skjønnere livsstil!
Les gjerne flere saker om temaet under «Bli bevisst», «Farlig Kjemi» og «Kjemikalier i hverdagen».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “"Du smører deg med 515 kjemikalier"

  1. Hei og takk for kommentar! I denne sammenhengen handler det om kjemikalier som i utgangspunktet ikke har noe på huden å gjøre, slik som f.eks parabener.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.