Bli bevisst, Hårpleie, Helse, Hudpleie, Kosmetikk, Kroppspleie, Prakisk tips, Shopping, Skjønnhet, Velvære

Rydd i sminkeskapet – sjekk holdbarheten!

Visste du at sminken og pleieproduktene dine kan være rene bakteriebomer? Dette kan gi deg hudirritasjoner og røde og rennend øyne. Nå snakker vi altså ikke om de skadelige ingrediensene som er tilsatt produktene, men bakterier og mugg som oppstår på lik linje som i mat der holdbarhetsdatoen er passert. I motsetning til mat er bakterierne lite synlige i kremer og sminkeprodukter, så her bør du sjekke holdbarhetsdatoen nøye.

1. Hvordan finner man holdbarhetsdatoen på et produkt?

Holdbarhetstiden for produkter er svært individuell. Dette skal stå oppgitt på produktet. På produkter som har kortere holdbarhet enn 30 måneder skal produktet merkes med «best før» og dato. Hvis du ikke finner dette, se etter et symbol som ser ut som en åpen krukke. På denne står det et tall som beskriver anbefalt antall måneder produktet kan brukes i, etter åpning av produktet.
Tips: Når du tar i bruk et nytt produkt, skriv datoen på en etikett og klistre den på produktet. Da blir det lettere å huske og du kan være sikker på at produktet er trygt.
2. Hvorda bør man oppbevare og bruke kosmetikk på den tryggeste måten?
– Bruk produktet innen anbefalt tid. Kast produkter som er gått ut på dato!
– Skru alltid på lokk og steng igjen flasker etter bruk.
– Bruk spatel eller en q-tip når du skal påføre krem fra krukke. Eller ha i hvertfall nyvaskede hender når du dypper fingeren i kremkrukken!
– La helst produktene stå på et tørt og kjørlig sted.
– Unngå oppbevaring av produkter i direkte sollys eller nær varmekilder.
– Tynn aldri ut eller bland produkter sammen med mindre bruksanvisningen angir dette.
– Vask sminkesvamper og koster regelmessig. De er populære møtesteder for bakterier og er ofte årsaken til hudirritasjoner.
– Ikke bruk et produkt hvis det lukter rart, har skilt seg eller har endret konsistens betraktelig. Det er et tegn på at det er for gammelt.
– Ikke del kosmetikkproduktene dine med andre.
– Les gjerne mer på klikk.no og Vårt Land.
Så, folkens, ta en runde i sminkeskapet. Er du en «samler» slik som meg har du helt sikkert noen ordentlige gamle godbiter som ikke er verdt å bli påført din dyrbare hud! 🙂
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.