Bli bevisst, Hudpleie, Hva er grønt?, Kosthold, Mat, Økologisk, Prakisk tips

Vanilje – velg ekte vare!

Det finnes 20.000 forskjellige orkideer i verden, men bare én har spiselig frukt: Vanilla planfolia. Det er denne som gir den ekte vaniljesmaken og den ekte vaniljeduften. Merk deg dette navnet, for det er kun denne vaniljen som er ekte vare.
Vanillin derimot, er en kjemisk etterligning. Du finner dette i vaniljesukker, yoghurter, iskremer og sjokolade. Enkelte produsenter avbilder vaniljeorkideen på produktet selv om innholdet er vanillin. «God gammeldags vanilje» er brukt på et produkt selv om det inneholder mest av den kunstig framstilte vanillin. Les mer om dette her. Så vær obs hvis du ønsker ekte vanilje!
Heldigvis kan man få tak i ekte vare!

 
Select Flavour kommer nå med fire nye typer vaniljestenger og deriblant en som både er økologisk og fairtrade.Ved kjøp av minimum 2 bokser med vaniljestang tilbyr de nå 20 % rabatt! Tilbudet er gyldig frem til 31. mars 2010. (Kampanjekode:SFVANILJE10)

 

Hos Økosjokolade får du økologisk vaniljepulver til 89 kr for 30g.

 
tomtomBABY pleieprodukter inneholder ekte vanilla planfolia ekstrakt. Dette gir lotion og vaske gelen en utsøkt vaniljeduft!

 
Du kan faktisk lage ditt eget vaniljesukker på denne måten: Del en vaniljestang på langs. Skrap ut frøene. Bland frø og 3 dl sukker. Ha vaniljen og sukkeret i en lufttett boks, sammen med selve stangen. La stå i noen dager.
Vet du om ferdigprodukter med ekte vanilje? Supert hvis du deler dine tips!
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 thoughts on “Vanilje – velg ekte vare!

 1. Jeg hørte at vanillin kommer fra sagmugg.. Æsj. Tror det er en is som har ekte vanilje, lurer på om den var en i DREAM-serien.. Men vaniljestengene (de i blå pakker) var jeg sikker på måtte være ordentlig vanilje i, for de er så mye bedre enn annen vaniljeis, men der var det også bare vanillin :/

 2. Nam, ekte vanilje kan ikke sammenlignes med vanillin 🙂 Vi har smaksatt en nøytral grønn te med ekte vanilje – kjempegodt. Og jeg vet ikke om noen dessert som kan konkurrere med fruktsalat med hjemmelaget vaniljesaus laget med vaniljestang.

  Det er ganske absurd å tenke på at vaniljesukker ikke inneholder vanilje, tipper det er mange som ikke er klar over det.

 3. Henriette: Ja, stemmer, se i linken i artikkelen. Der finner du artikkel om netopp dette. At vanillin utvinnes fra råtten gran!

  Anne: Det hørtes deilig ut! I stedet for å bruke vaniljesukker, uten vanilje(!), er det mye bedre å lage sitt eget. Det er jo så enkelt! 🙂

 4. Hei,
  Holder på å forberede middag. Idag skal vi kose oss litt ekstra, og til dessert har jeg derfor valgt Klassisk Crème Brûlèè fra EK gårdskjøkken. Et ferdigprodukt laget med ferske råvarer, og deriblandt EKTE VANILJE. Nam, nam… En supergod dessert med EKTE smak. Anbefales!
  Anna

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.