Drikke, Forskning, Helse, Livsstil, Økologisk

Kaffe, te?

Er kaffe eller te en del av hverdagen din, ja da er det en god investering for helsen din skal vi tro verdens fremste koffeinforskere. På VG Nett kan vi lese at kaffe hylles som super-sunt! Det var forskere fra blant annet USA, Portugal, Japan og Canada som like før helgen presenterte de nye funnene under en konferanse om koffeinets effekt på helsen. Konferansen foregikk på Karolinska Institutet i Stockholm.

«Nordmenn er på verdenstoppen, sammen med svenskene, når det gjelder kaffedrikking. Men det bekymrer ikke den svenske professoren Bertil Fredholm: -Forskerne har sterke belegg for å hevde at Parkinsons sykdom minsker med mengden koffein ved at det går an å bremse sykdommen. En sak er veldig klar: Kaffedrikking minsker sjansene for å få diabetes type to.»

Koffein kan videre beskytte mot skader på hjernen, kan hjelpe mot kreft og det undersøkes nå om koffein kan ha en effekt mot tidlig Alzheimer.

Vi bør merke oss at den positive effekten er ved inntak av lave doser koffein! Og vi ønsker samtidig å oppfordre til å velge økologisk kaffe!

Drikker du kaffe eller te?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.