Bli bevisst, Farlig kjemi, Forskning, Kjemi konsekvenser, Kjemikalier i hverdagen, Mat

ADHD knyttet til sprøytemiddel

Oikos sine nettsider kan vi lese om en ny amerikansk studie som viser at bruk av insektsmiddel øker risikoen for barn med ADHD. Det er vanlig å finne restprodukt av insekt- og plantevernmiddel i urinen til amerikanske barn, men hos barn med ADHD viser det seg at mengden er mye større enn hos andre.

Bruk av GMO i landbruket fører til økt bruk av sprøytemiddel. I USA er over 90 prosent av soyaen genmodifisert. Det er stadig større frykt for at disse insektmidlene kan være relatert til ADHD. Studien understreker at det kan stemme selv ved lave konsentrasjonar av stoffene. Stoffene det er snakk om er organofosfat, som er benyttet i vanlige insekt- og plantevernmiddel. Hele 40 insektmiddel med organofosfat er registrert for bruk i USA.

En svensk ledende ADHD-ekspert, professor Christopher Gillberg, mener at undersøkelsen viser behovet for mer forsking på sammenhengen mellom miljøgifter og ADHD. – Dette er en stor og grundig studie som viser at vi ikke lenger kan lukke øynene for at det finnes en sammenheng. Miljøgifter kan være en utløsende faktor, selv om arvelige faktorer avgjør risikoen for å få ADHD, sier han til Svenska Dagbladet.

Les mer om denne saken, og finn linker til studien på Oikos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.