Baby og Barn, Ernæring, Farlig kjemi, Gravid, Helse, Hormonbombe, Innholdsstoffer, Kjemi konsekvenser, Kjemikalier i hverdagen, Kosthold, Mat, Nybakt mor, Økologisk, Produkttips

Giftstoffer i barnematglass

I forrige uke kunne vi lese på FBI at det finnes giftstoffer i skrulokk på barnematglass. Norske matbutikker selger fortsatt glass med babymat med giftstoff i lokket, mens Danmark trekker varene tilbake fra butikkhyllene. Dansk lov forbyr nemlig giftstoffet Bisfenol A (BPA) i alle barneprodukter fra 0 til 3 år. Danmark stoler ikke på EUs grenseverdier for BPA og er eneste EU-land som innfører et midlertidig BPA-forbud i emballasje rettet mot barn mellom 0-3 år. Det er produkter som tåteflasker, tutekopper og annen barnematemballasje.

Stoffet finnes i skrulokkene på de mest kjente middagsglassene til Hipp, Nestlé og Semper. Danske butikker opplever derfor tomme hyller i butikkene til produsentene får laget nye lokk uten BPA. BPA er et kjemikalium som brukes i hardplast og som Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) i Norge ønsker å fase ut fordi stoffet er giftig og kan føre til hormonforstyrrelser. I mellomtiden «beroliger» Hipp og Nestlé med at mengden av BPA er godt innenfor kravene til norske myndigheter.

Vi er skuffet over disse produsentene og norske myndigheter som fortsatt tillater dette kjemikaliet i produkter til barn. Samtidig vil vil berømme barnematsprodusenten Holle som virkelig holder mål!

I en pressemelding utsendt i dag garanterer Holle at deres barnematglass er fri for BPA. «Vi kan dokumentere at vår barnemat på glass er fri for miljøgiften Bisfenol-A. Holle barnemat har gjennomført analyser av sine glass og lokk og analyser viser at de er bisfenol-A frie. Det er derfor trygt å gi Holle barnemat til spedbarn.» Holle tilbyr økologisk, allergivennlig og høykvalitets barnemat. Du finner et godt utvalg av Holle barnemat i de fleste av landets helsekostbutikker.

Å lage barnematen selv fra bunnen av er også en god idé for å slippe unna giftstoffer. Du finner en rekke tips og triks her!

Hva serverer du barnet ditt?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.