Baby og Barn, Helse, Livsstil, Nybakt mor

Unngå flatt bakhode

DK Nyheder kan vi lese at flere spedbarn får flatt bakhode. Grunnen er simpelten fordi foreldre ikke er oppmerksomme på at babyen skiftevis skal ligge med hodet til den ene og så den andre siden, og aller helst ligge på magen, når babyen er våken.

Flere og flere babyer får flate eller skjeve hoder fordi de ligger for mye på ryggen .

Mange babyer har en “foretrukket side” – dvs. de foretrekker, å sove med hodet enten til høyre eller venstre. Men vær obs på det! “Tving” baby til å sove med hodet på skift til høyre og venstre. Snu gjerne hodet forsiktig etter at babyen har falt i søvn, hvis h*n KUN vil sovne med hodet til den “foretrukkede siden”.

For å unngå skjev form på hodet kan det være lurt å henge et leketøy med en klips i vognen på den siden du ønsker at babyen skal sove med hodet sitt. Da er det også lettere for deg å huske hvilken side babyen lå sist.

Man kan også få kjøpt senger som skal forhindre flatt bakhode, slik som Miyo Baby Hammock.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.