Grønne godbiter, Kosthold, Mat, Oppskrifter, Økologisk, Vegetar

Vegetar-pizza à la Grønn & Skjønn

Hjemmelaget pizza er (nesten) alltid best! Jeg foretrekker tynn bunn og generøst med ost, urter, løk og krydder. Bunnen lager jeg av rikelig med olivenolje for at den skal bli lett å jobbe med og gi et velsmakende resultat. Jeg blander sammen ca 2 dl økologisk hvetemel, en halv pakke tørrgjær og litt salt. Deretter blander jeg oppvarment vann (37 gr. C) og rikelig med olivenolje slik at det til sammen blir ca 1 dl. Dette blandes i det tørre og eltes til en deig. Tilfør enten mer olje eller mel dersom det trengs. La deigen heve mens du forbereder fyllet.
På denne pizzaen har jeg brukt en pestolignende blandng, bestående av rikelig med friske basilikumblader, frisk oregano, presset hvitløk og olivenolje. Denne smøres utover deigen når den er ferdig hevet og kjevlet ut.
Ha så på rikelig med ost, …
… finhakket rødløk…
… og økologiske oliven. Brett sammen kantene. Stekes i ovn på 225 grader …
… til den ser slik ut! Ca 6-8 min.
Serveres med en fisk grønn salat! Bon apetit! 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Vegetar-pizza à la Grønn & Skjønn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.