Bli bevisst, Dyreforsøk, Dyrevelferd, Hus og hjem, Miljøvern, Økologisk, Produktanbefalinger, Produktomtaler, Produkttips, Rengjøring

Alternativ til zalo

«Zalo er med de fire variantene Zalo Ultra, Zalo Antibakteriell, Zalo Frisk Sitron og Zalo Oppvask- og Kjøkkenspray markedsleder og folkets klare favoritt innenfor håndoppvask i Norge.» Dette kan vi lese på Lilleborg sine nettsider. Men visste du at disse produktene er testet på dyr? Det er nettopp derfor vi vil opplyse om et par alternativer til zalo!

Et merke som jeg selv har sverget til i lang tid er Ecover. Ecover er 100% biologisk nedbrytbar, utgjør ingen fare for vannmiljøet og er ikke testet på dyr. Et annet miljø- og dyrevennlig alternativ er Sonett oppvaskmiddel. De selges i helsekostbutikker, og på nett kan du klikke deg inn her!

Hva er din erfaring med disse alternativene?
Kjenner du til andre miljø- og dyrevennlige oppvaskmidler?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 thoughts on “Alternativ til zalo

 1. Flott at en artikkel om alternativ zalo kom så rask! Vil gjerne vite om produkter å bytte ut OMO osv. og ikke minst Sun oppvasktabletter 🙂

 2. Meen, hvorfor er de ikkje svanemerka?

  Har lenge lurt på det… Ellers er ecover supre produkter, sonett sitt oppvaskmiddel funka dårlig på fett, men klesvasken til sonett er fin, lukter litt friskere enn ecover.

  Ecover har også tabletter til oppvaskmaskin, helt greie.

  Ha ein fin kveld.

  -Black Orchid-

  1. Jeg kan ikke svare på hvorfor Ecover ikke er svnemerket. Men det jeg vet er at svanemerking er en kostbar prosess for produsenter og/eller importører. Man får ikke merket tildelt sånn uten videre selv om produktene oppfyller kiriteriene.

 3. Jeg har brukt både Sonett og Ecover sine produkter, men sluttet å kjøpe Sonett da de står på den røde lista til Dyrevernalliansen. Man skulle jo tro at de som produserer produkter som er «snille» mot naturen også var snille mot dyr… Anbefaler derfor å kjøpe Ecover 🙂

 4. Ett alternativ til vaskepulver i det hele og det store er jo vaskenøtter : D
  De er garantert økologiske, og ikke testa på dyr.
  Du kan tilsette dufteolje som du selv vil (jeg personlig bruker vanilje)
  De er allergivennlige, de er ikke skadelige for naturen og forurenser ikke på noen måte vann eller noe.

  Det som også er kjekt er at de kan kokes opp å brukes som gulvsåpe, håndsåpe, shampo ol. det er bare å eksperimentere seg frem : D

 5. Vi bruker Ecover eller Sonett (fra Helios) når vi får tak i det, men det er dessverre ikke så mange dagligvarebutikker her (Trondheim) som fører merkene, og jeg har ikke kapasitet til å reise på biltur bare for å kjøpe vaskemidler. Det er jo ikke særlig miljøvennlig heller… Ønsker meg Ecover og Sonett i fler butikker! Begge merkene er jo fullsortiments-varer som har «alt» man trenger til vask og renhold (og mere til…)

  At ecover ikke er svanemerket synes jeg ikke er så viktig – det er vel sertifisert økologisk, og det er nok for meg. Svanemerkingen er (som nevnt over) en kostbar prosess.

  Jeg har også brukt vaskenøtter, men med hus, jobb og tre barn er det for mye pes 😉 Jeg må kunne vaske klær (og andre ting) i en operasjon og har ikke ork til å organisere flekkfjerner (for å ta fett/matflekker) og blekemiddel (for å unngå at hvitvasken gråner når den ikke kan tørkes i sola) i vasken i tillegg til nøttene. De er allikevel et supert alternativ for den som har tid til å prøve seg fram og eksperimentere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.