Grønne godbiter, Kosthold, Lag selv, Mat, Oppskrifter, Økologisk, Vegetar

Lag ketchup selv!

Bilde lånt fra aperitif.no

Flere blir bevisst på at vanlig ketchup inneholder en del sukker og velger da i stedet f.eks «Iduns uten sukker». Men det mange ikke vet er at man her finner aspartam, altså et kunstig søtningsmiddel man bør holde seg langt unna. Vårt beste tips er å velge økologisk ketchup eller å lage den selv. På Klikk.no fant vi en spennende oppskrift av kokken Christopher Sjuve, som bør testes ut til grillsesongen. Husk å velge økologiske råvarer! Du får kjøpt økologiske tomater på kartong eller du kan bruke ferske økologiske tomater.

 
INGREDIENSER

1 bokse tomater
1/2 gul løk
2 fedd hvitløk
3 ss olje
1/2 ts chilipulver
1/2 ts paprikapulver
1 knivsodd kanel
1 knivsodd allehånde
1 ss tomatpuré
2 ss brunt sukker
3 ss eplesidereddik

FREMGANGSMÅTE

Kjør tomatene glatte i en blender. Hakk løken og stek den gyllen i olje. Ha i hvitløk og stek i 30 sekunder til. Ha i krydderne og stek i et minutt under omrøring. Ha i tomatene, tomatpurén, brunt sukker og eddik. La det koke i 50-60 minutter til det blir tykt. Rør stadig (særlig mot slutten for å unngå at det svir seg). Kjør alt med stavmikseren igjen. La den kjøle av før du bruker den. Ha den gjerne i frysepose og kutt hull i hjørnet.

Har du laget ketchup før?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Lag ketchup selv!

  1. Supert! Til vanlig bruker vi økologisk ketchup fra Heinz her hjemme, men nå skal jeg prøve denne oppskriften! Jeg har ikke turt å eksperimentere med det selv 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.