Hvordan sminke bort tunge øyelokk?

fredag 14. oktober, 2011 - 10 Kommentarer »
Les Mer: Fotoshoot, Makeup, Makeuptips, Økologisk, Produkttips, Skjønnhet, Sminke, Terre d'Oc

Sminke handler om å framheve sine beste sider, og tone ned det man ikke er så fornøyd med. Bruk sminke til å forme øynene dine i den fasongen du ønsker ved å bruke lyse og mørke skygger for å fremheve eller dempe.

For å balansere tunge øyelokk er det viktig å jobbe med ytterkant av øyet for å trekke øynene oppover og åpne blikket, og her skal jeg vise dere noen smarte og effektfulle triks for nettopp dette! Klikk på bildene for å zoome inn på detaljene.

Modellen har her fått lagt en lys skygge Terre d’Oc Powder Eye Shadow beige nacré Natara 502 på hele øyelokket og inn mot øyekroken for å åpne blikket og gi strålende øyne. I globallinjen inn til cirka midt på lokket og opp mot øyebenet er det påført en mørkere nyanse Terre d’Oc Powder Eye Shadow noir éclat Almora 505 for å kamuflere det tunge øyelokket.

Bruk deretter en kost til å duse ut kantene slik at overgangene sklir ut i ingenting. Øverst, under brynet legges en lys skygge/ highlight som f.eks her Terre d’Oc Compact Eye Shadow rose Kelaa 402.

Modellen har deretter fått tegnet opp øynene langs øvre vippekant med kajal Terre d’Oc Eye Liner brun Désert 41. Denne duses ut ved hjelp av øyenskyggen, mens det er lagt en brun skygge langs vippekanten under øyet. Påfør mascara som vanlig, et godt tips er Terre d’Oc Mascara noir Bengale 32.

 

For øvrig har modellen fått lagt makeup med Terre d’Oc Hot Spring Flower Anti-pollution Foundation, Terre d’Oc Mineral Foundation beige rosé Hoggar 902, Nyheten Terre d’Oc Blush coral Goto 821 og Terre d’Oc Lipgloss nude Bangli 304.

Hva synes du om dette tipset og hva med resultatet?
Er det andre makeup utfordringer du ønsker som tema?

Takk til modellen,
Makeup artist, Tone Merethe Aleksandersen &
Fotograf, Foto Blanco

Grønn & Skjønn
Med denne bloggen ønsker vi å inspirere til en økologisk livsstil. Det handler om å ta de gode valgene som gjør deg vakker både på innsiden og utsiden.

Neste Innlegg:
»
Forrige innlegg:
«

Se hva andre skriver!

 1. Johanne sier:

  Kjempepent sminket! Kunne tenke meg å se hvordan man kan «forme» ansiktet med solpudder, gjerne se bilder før og etter formingen og få forklart hvordan man gjør det.

 2. Takk for fine tilbakemeldinger!
  Kom gjerne med flere ønsker, så skal vi lage mange spennende ‘how-to’ artikler fremover!

 3. Linn Jeanette sier:

  Ja og lage til en artikkel som viser hvilke farger som passer forskjellige personer:)

 4. Maria D. sier:

  Kjempe fint, men kanskje litt for lys sminke til å få effekt? For de med tunge øyelokk er det jo ofte fint å gjøre en «alternativ 2 tone», som er enklere enn dette. Det vil jo også gi mer effekt, samt at det er viktig å bruke en «mellom tone» =)

 5. Maria D. sier:

  Ja selvfølgelig gjør det det =) Kanskje greit da å sminke så det ser riktig ut på bildet, så man ser effekten?

 6. alexandra sier:

  hej vilken fin blogg! Jag har precis beställt Terre d’Oc Powder Eye Shadow Beige Pärlemor Nätaren 502 idag :)

Del din tilbakemelding her!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? *

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.