Grønne godbiter, Kosthold, Mat, Oppskrifter, Vegetar

Oppskrift på tofupinner

Tofupinner er noe av det beste som finnes! De er salte, crunchy på utsiden, myke inni, proppfulle av proteiner og utrolig smaktfulle! Denne oppskriften er perfekt som mellommåltid, som kos til lørdagsfilmen og i salater (bare lag mindre biter når du kutter opp tofuen) .

Ingredienser
1 pakke extra firm tofu (økologisk tofu får du kjøpt på flere helsekostbutikker. Innvandrerbutikker selger flere typer tofu, men ikke alltid økologisk.)
1 ½ dl soyasaus

Fremgangsmåte
1. Skyll og tørk tofublokken med håndkle/papir.
2. Kutt opp tofuen i lange, fingertykke «pinner».
3. Ha soyasausen i en dyp bolle og ha tofuen oppi.
4. La det marinere i ca. 20-30 minutter. Vend tofuen jevnlig sånn at alle pinnene blir like godt marinert. Husk at jo lenger du marinerer tofuen, jo sterkere/saltere blir smaken!
5. Spre tofuen utover på et lett oljet stekebrett og stek i ovnen på 200°C til tofupinnene er sprø på utsiden, men fortsatt myke inni (10-20 minutter).

Et sunnere alternativ til annen usunn snacks!

Skrevet av: Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 thoughts on “Oppskrift på tofupinner

 1. Jeg har aldri smakt tofu får, men dette så godt ut.
  Kunne godt tenkt meg å prøve dette en kveld. Letter alltid etter sunnere alternativer for kos på kvelden.

  Men hvordan vil du/dere beskrive smaken på tofu for oss som ikke har smakt det før?

 2. Hei, Nina Kristin!

  Det er veldig vanskelig å beskrive tofusmaken, for tofu er en matvare som egentlig ikke smaker noe spesielt i rå tilstand. Det kommer også an på hvilken type tofu du kjøper: Det finnes veldig gelatinøse typer tofu som egner seg best i drikker og desserter og det finnes en hardere type tofu, som man bruker i mer generell matlagning (den brukes også her).
  Tofu smaker veldig utvannet og er ikke spesielt godt hvis man ikke tilbereder det. Man kan også sammenligne tofu med en slags «svamp», ettersom tofu trekker til seg alt av smaker og er veldig lett å jobbe med.

  Altså, svaret er at tofu smaker sånn som du vil at det skal smake. Velger du å tilberede det med soyasaus, kommer det til å smake soyasaus, tilbereder du det med urter, kommer det til å smake urter (smakskonsentrasjonen kommer an på hvor mye du bruker av smakssetningsingrediensene)!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.