Bevisste bloggere

Månedens Bevisste Blogger – Oktober 2011

Bevisste Bloggere er en gruppe bloggere som tar bevisste valg i hverdagen med tanke på miljø og økologi. Vi startet denne “klubben” for litt over ett år siden og den har vokst til en flott gjeng på nå mer enn 70 medlemmer – og fler skal vi bli! Hver måned vil vi kåre Månedens Bevisste Blogger hvor den utvalgte blir intervjuet og får et eget oppslag her i Grønn & Skjønn.

Med dette ønsker vi å presentere Månedens Bevisste Blogger for oktober, nemlig Helene Fosse med bloggen Remingu!

Hvem er du?

Jeg er Helene, en jente på 18 år som er veldig opptatt av hva jeg kan gjøre for verden skal bli litt bedre. Den mest effektive måten jeg gjør dette på, er ved å være vegetarianer og være en bevisst forbruker som er opptatt av å å prøve å kjøpe økologiske, miljøvennlige og Fair Trade-produkter. Jeg har gått 2 år media og går nå på påbygg. Hva som venter meg til neste år vet jeg ikke, men jeg håper at jeg en dag kan bruke det jeg kan på å gjøre verden til et litt bedre sted.

Hva blogger du om?

Jeg blogger om ganske mye forskjellig, først og fremst ting som engasjere meg, som er miljøet, dyrs og menneskers rettigheter og hva vi kan gjøre for at alle skal ha det best mulig, og fortsette å ha det så bra som vi har det. Jeg er også veldig interessert i etikk, filosofi og vitenskap, og legger av og til ut innlegg om ting fra vitenskapens verden som jeg syns er fascinerende. Det er et utrolig nydelig univers vi lever i, og en nydelig planet vi befinner oss på, og det er kanskje det som er grunnen til at jeg er så engasjert i at vi skal få fortsette å bo på den? Ellers har jeg jo gått to år på media og kommunikasjon, så jeg prøver å bruke mest mulig av mine egne bilder, og dedikerer av og til et innlegg eller to til kunst og fotografi.

Hva gjør deg til en bevisst blogger?

Jeg er veldig opptatt av at min livsstil verken skal gå utover uskyldige dyr eller mennesker, verken gjennom global oppvarming, lav lønn eller gjennom labeksperimenter. Jeg syns det er viktig at folk får med seg at det er bare små ting som skal til for at det du gjør skal bety noe, små endringer i hverdagen, men at om vi går sammen, kan vi utrette noe stort.

Hva er ditt beste tips til en økologisk livsstil?

Det beste ved å prøve å leve en så naturlig og miljøvennlig som mulig, er at det også er bra for deg. For det første så slipper du å få i deg mange usunne stoffer som vi både vet at ikke er bra for deg, og som vi kanskje ikke helt vet effekten av enda. Ellers, så vet vi jo at den beste gaven du kan gi deg selv er å gjøre andre glad, og ved å bruke økologiske produkter som gjerne er Fair Trade og/eller ikke testet på dyr, kan du se deg selv fornøyd i speilet og være litt ekstra stolt over handlingene dine.

Tusen takk til Helene Fosse for intervjuet og de flotte fotografiene vi har fått låne. Bloggen hennes kan dere besøke her, og flere fotografier av Helene kan dere se her!

Ønsker du å lese mer om Bevisste Bloggere og bli med? Da finner du mer info her!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Månedens Bevisste Blogger – Oktober 2011

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.