Bli bevisst, Green Spirit, Innholdsstoffer, Kosmetikk, Makeup, Økologisk, Produktanbefalinger, Produktomtaler, Sertifisering, Skjønnhet, Sminke, Spørsmål/Svar, Terre d'Oc

Ofte stilte spørsmål om vår økologiske makeup

I helga hadde vi noen fantastiske dager på Norges Varemesse, hvor vi fikk en del spørsmål fra både gamle og nye brukere av Green Spirit sin sminke. I denne artikkelen vil vi gjerne besvare de mest stilte spørsmålene når det gjelder vår økologiske makeup fra Terre d’Oc.

 

Økologisk sminke, er det det samme som
mineralsminke?

Økologisk makeup er ikke det samme som mineral makeup.

Økologisk makeup er laget ved hjelp av plantebaserte og naturlig ingredienser som er dyrket uten plantevernmidler og sprøytemidler, og er uten giftige kjemikalier slik som mineraloljer, syntetiske fargestoffer, parabener med flere. Med økologiske råvarer slik som sheasmør og arganolje virker også sminken pleiende på huden. Økologisk makeup inneholder også naturlige mineraler fra jorden som har blitt knust i pulver. Derfor kan vi også kalle dette for økologisk mineral makeup.

På den andre siden er mineral makeup, som også inneholder naturlige mineraler, ikke alltid kun tilsatt naturlige ingredienser. Her kan produktene faktisk inneholde mineraloljer, parabener og fargestoffer siden det ikke er noen sertifisering for naturlig mineralsminke. Så hva mineralsminken virkelig inneholder kommer kun fram på ingredienslisten til produktet.

 

Hvorfor økologisk makeup?

Flere og flere velger økologisk av hensyn til helsa og miljøet. Sertifisert økologisk kosmetikk er uten syntetiske mineraloljer, farge- og duftstoffer og konserveringsmidler. Huden er kroppens største organ og 60 prosent av det du påfører huden din, blir absorbert. Produktene i denne serien er beriket med rene oljer, smør og vegetabilske pigmenter, noe som gjør sminken til noe mer enn bare sminke. Den assosieres med svært milde pleieprodukter som styrker ansiktshudens skjønnhet og helse.

Alle ingrediensene er biologisk nedbrytbare, forurenser ikke og respekter miljøet. Verken produktene eller ingrediensene er testet på dyr. Og produktene er uten animalske ingredienser, noe som kan være helt vanlig å bruke i konvensjonell kosmetikk.

 

 

Hvilken hudtype passer den best for?

Økologisk sminke passer for alle hudtyper, inkludert de med akne, rosea eller eksem, og er dessuten perfekt for folk med sensitiv hud. Hold deg unna kjemisk sminke også hvis du er utsatt for allergier. I mineral makeup må man blant annet spesielt være på vakt for bismuth, som er et naturlig mineral som kan gi hudreaksjoner. Terre d’Oc har ikke bismuth i sine produkter, og heller ikke nanopartikler.

 

Dekker den nok?

Som makeup artist har jeg prøvd ut mye forskjellige merker, og har spesielt vært skeptisk til økologiske produkter blant annet fordi de ofte ikke har gitt nok dekk. Med den franske sminkeserien Beauté du Monde fra Terre d’Oc ble jeg veldig fornøyd. I helga la jeg blant annet foundation på en jente med litt problemhud, som ellers brukte både flytende og pudderfoundation for å dekke. Foundation fra Terre d’Oc dekket alene ujevnhetene i huden, samtidig som det ble et naturlig resultat.

Det finnes kanskje størst spekter av farger innen annen sminke, men det kommer stadig flere farger innen økologisk makeup. I den økologiske sminkeserien fra Terre d’Oc finner du blant annet øyenskygger i sterk blå, leppestifter og gloss i flotte farger og khol i lilla og grønn. Ellers går det mye i naturlige jordfarger.

 

 

100 prosent økologisk?

En feil mange gjør, er å tro at produktene må være 100 prosent økologiske for å være bra eller trygg. Det finnes noen ingredienser som aldri kan bli økologiske, som for eksempel vann eller naturlige mineraler. Produktene inneholder likevel naturlige ingredienser og maksimum andel av økologiske planteråvarer. Faktisk så har Terre d’Oc en mye høyere andel av økologiske ingredienser i produktene sine enn hva minimumskravet er for å få produktene sertifisere økologisk.

 

Økologisk sertifisering?

Det kommer stadig nye merker på markedet, der spesielt grønn kosmetikk er en av de voksende trendene. Dessverre bruker mange ordene økologisk, natural og organic kun som salgstriks, uten hold i faktiske forhold. Ikke rart at vi som forbrukere blir skeptiske. Husk at ingenting er bevist økologisk før de har økologiske sertifiseringer i boks. I Norge er ikke begrepet økologisk beskyttet når det gjelder kosmetikk. Makeupen til Green Spirit kommer fra Frankrike, som er et av landene som har offentlige instanser som kvalifiserer økologisk kosmetikk. Den franske sertifiseringen er ECOCERT.

 


Håper at dette gjorde deg litt
klokere og bare spør hvis det er noe mer du lurer på!

 

Skrevet av: Makeupartist Tone Merethe Aleksandersen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Ofte stilte spørsmål om vår økologiske makeup

  1. Er det noen spesiell teknikk du bruker når du sminker problemhud med terre d’oc enn når du sminker normal hud? Jeg bruker alltid mineralfoundationen til terre d’oc, men kommer ikke utenom concealeren – altså foundationen dekker ikke mer enn andre foundations jeg har prøvd (både flytende og pudder). Hadde vært fint å vite om du har noen tips på lur 🙂

    1. Hei Ida!

      Du må gå over flere ganger med foundation til du føler at du har nok dekk (husk å peele huden jevnlig + tilføre en god fuktighetskrem først – det er alltid vikitg med et godt grunnlag for et best mulig resultat). Du kan bruke en mindre pensel for å gå over de plassene du føler at du trenger mer dekk. Ellers er concealer til for nettopp å dekke kviser og mørke ringer under øynene, så det anbefales på utsatte områder.

      Lykke til! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.