Alternativ til, Bli bevisst, Ernæring, Gode råvarer, Helse, Kosthold, Lag selv, Livsstil, Mat, Naturlig, Prakisk tips, Vegetar

Gode tips til sunne bakevaner

Det er ikke til å stikke under en stol at bakevarer kanskje ikke akkurat er verdens sunneste mat å kose seg med. Og selv om vi alle vet at det er lov å skeie ut en gang i blant, kan man vel fortsatt prøve å minske skaden? Bruk disse tipsene her til å lure inn litt flere næringsstoffer i livet ditt og samtidig lette litt på samvittigheten (og badevekten)!

Smør
Veldig mange oppskrifter krever smør – og veldig mye av det også. Hva med å erstatte halvparten eller ¾ av smøret med lik mengde avokado? Du smaker ikke forskjell og får inn masse sunt fett og næringsstoffer!

Olje
Du kan såklart bruke avokadotipset her også, men for å erstatte olje trenger man ofte noe som er litt tyntflytende. Hva med eplesaus? Erstatt opptil ¾ av oljen i en oppskrift med eplesaus – bakevaren vil da den samme myke og luftige konsistensen oljen tilfører (bare husk å ha litt olje i). Her finner du oppskrift på eplesaus.

Sukker
Sukker er den største synderen når det kommer til junk food; den er jo totalt strippet for næring!
Fortvil ikke: Frukt er din redning! Bruk moste bananer (vær forberedt på at dette kan gi litt banansmak i det du baker), bløtlagte dadler, svisker og rosiner. Du kan også bruke naturlige søtningsmidler som stevia og xylitol, hvis du har. Agavesirup og honning er også et par gode tips.

Fløte
Fløte er kjempelett å erstatte: bare bruk litt yoghurt (så lenge det ikke er i kaffeen du skal ha fløten..)
Soyayoghurt funker like bra som «vanlig» yoghurt. Prøv deg frem!

Sjokolade
Litt sjokolade skader aldri; det kan jo faktisk være sunt hvis sjokoladen er mørk nok. Men ikke overdriv bruken og husk at sjokolade har ganske høyt sukkerinnhold. Erstatt litt av sjokoladen med rent kakaopulver der det lar seg gjøre.

Håper du fikk med deg noen gode tips på veien her!

Skrevet av: Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “Gode tips til sunne bakevaner

  1. Hva gjør man med avokadoen? Har lyst til å prøve, men kan den smeltes? For smøret skal jo stort sett det.. Ellers bra tips jeg skal huske på! 🙂

    1. Avokadoen må først moses for så å bli brukt i en oppskrift. Dette kan du gjøre enten ved å bruke gaffel, potetmoser eller annet verktøy.
      Hvor mye du ønsker å mose avokadoen er opp til deg selv, men hvis du vil ha en helt fin mos er det lurt å kjøpe en avokado som er litt på den myke siden 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.