Ernæring, Green Spirit, Hudpleie, Innholdsstoffer, Økologisk, Prakisk tips, Produktanbefalinger, Produkttips, Spørsmål/Svar, Terre d'Oc, Vinter

Huden min flasser, hva gjør jeg?

Spørsmål fra en leser:

«Jeg har vanligvis ganske normal hud, men i det siste har den blitt ekstremt tørr, spesielt rundt munnen og på kinnene. På nesen flasser til og med huden og jeg begynner nå å bli smådesperat. Har forsøkt med alt av kremer, men det hjelper ikke! Har dere noen gode råd til meg?»

Dette er et velkjent problem nå som vinteren har gjort sitt inntog. Det viktigste man kan gjøre er å velge hudpleieprodukter som er uten mineraloljer og uttørrende ingredienser som f.eks parfyme. Slike ingredienser finner man ofte i kremer og lipsyler kjøpt på butikken, og gjør bare huden værre. Rene planteoljer i form av økologiske kremer og ansiktsoljer er det man bør se etter.

Å smøre rent ubehandlet sheasmør, som Terre d’Oc Shea Pure Shea Butter, på utsatte plasser hvor huden flasser, er ideelt for en uttørret hud. Smør generøst på, gjerne i hele ansiktet og på leppene, og la det virke over natten. Du vil umiddelbart føle at huden blir næret og pleiet, samtidig som det beskytter mot kulde når du er ute. På dagtid bruker du bare et tynt lag sheasmør. Du kan eventuelt gå over et par strøk med Terre d’Oc Mineral Foundation (som også inneholder shea) slik at huden blir jevnere og mindre rød (rødhet er vanlig for tørr hud). Huden vil da også mattes ned litt, men du vil fremdeles har en flott og næret look.

Du bør også sjekke ut de andre shea-produktene fra Terre d’Oc slik som Shea Nourishing Day Face Cream, Shea Anti-ageing & Nourishing Elixir og Shea Nourishing Face Mask. Det finnes også gode shea-produkter til hele kroppen, bare klikk deg inn her og se hele utvalget!

Det er også lurt å peele huden og leppene et par ganger i uken. Det vil fjerne urenheter og smuss, men også døde hudceller og tørre flak. Prøv f.eks Terre d’Oc Coconut Gentle Face Scrub som er økologisk sertifisert og passer selv senisitv hud.

Vil også legge til at det er viktig å smøre kroppen innenifra med gode oljer slik som økologisk olivenolje eller Udo’s Choice Optimale Oljeblanding. To spiseskjeer to ganger om dagen vil både både påvirke huden og fordøyelsen i positiv forstand.

Lykke til!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 thoughts on “Huden min flasser, hva gjør jeg?

 1. Passer sheasmør også for dem med acne og fet eller kombinasjonshud? Det tetter ikke igjen porene så lenge det er uraffinert f.eks.?

  1. Hei Ida! Takk for spørsmål! Rent økologisk uraffinert sheasmør er non-comedogenic, dvs. at det ikke tetter porer. Det er først og fremst ideelt for tørr hud, men har lest at det også skal hjelpe mot acne og uren hud. Dette er mest sannsynlig fordi shea smør er infeksjons- og inflammasjonshemmende. Det er også veldig fint mot arr, noe som man kan få i forbindelse med acne. Kanskje prøve det ut?

 2. Hei.Jeg har ikke så mye problemer med tørr hud men heller motsatt og de siste mnd så har jeg fått skikkelig utbrudd på haken og kinnene som jeg aldri har hatt før.Det klør litt når jeg har vasket ansiktet men ikke ellers.Jeg bruker økologiske kremer,peeler for å få vekk den døde huden siden jeg har en god del talg produksjon og bruker jo selvfølgelig deres mineral foundation og solpudderet deres:) Jeg har nettopp vært på ferie og da hjalp solen en del men det har nå kommet tilbake for fult.Det er på en måte ikke kviser for det går ikke ann å klemme de men de er bare røde og ikke særlig lekre. Bruker jo ansiktsmaske og alt det som følger med og er ikke grønn på området men jeg skjønner ikke hvorfor det oppstår.Har du/dere noe godt råd for hva det kan være? Mvh Madelene 🙂

 3. Jeg fant faktisk ut av det helt på egenhånd.Det var kremen som hadde begynt å mugge på kanten og det sev ned i kremen selvom det var en vakumflaske.Jeg trodde det bare var støv eller skitt .Slike ting kan skje av og til men man finner som regel ut av ting når man spør:)

  1. Hei Madelene! Så fint at du fant ut av det. Mugg og sopp i kremer skal man ta på alvor, det er som du har erfart ikke bra for huden.

   All kosmetikk skal være merket med et «åpen krukke»-symbol med et tall inni som indikerer hvor lenge man kan benytte produktet etter åpning. Det er vikig å følge denne anbefalingen og samtidig være obs på endring i konsistens og farge. Har produktet vært utsatt for mye varme (f.eks sydentur) så kan holdbarheten reduseres.

   I tillegg er det viktig å rense makeup-koster som man bruker jevnlig. Her samles det mye bakterier etter hvert.

 4. Hei, dette har jeg lurt på en stund: kan man bruke shea butter eller arganolje på huden/leppene til dagelig? eks som nattkrem eller dagkrem? Er litt skeptisk til å gå ut i sola med olje på huden, selv om det ikke er sterk sol. En dagkrem bør vel ha en solfaktor i seg?

  1. Hei og takk for spørsmål! Ja, det kan du så absolutt gjøre, altså bruke arganolje eller shea butter på både hud og lepper daglig og gjerne som nattpleie. Faktisk så har seasmør (shea butter) naturlig solfaktor 4. Og det er flere andre ingredienser i økologisk hudpleie som beskytter mot solen (til en viss grad). Titanium oxide f.eks i mineralfoundation virker som fysisk solfilter. Og det skal holde nå om vinteren, så lenge man ikke «griller seg» i høyfjellssolen. Dessuten er det sunt å få litt sol på seg, det er en god kilde til D-vitamin!

 5. hei igjen, hvor stor prosent av shea er det i Terre d’Oc Shea Nourishing Day Face Cream 50ml, og er shea uraffinert?:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.