For kvinner, For Menn, Helse, Livsstil, Prakisk tips, Velvære

En god natts søvn

Søvn er noe vi alle er avhengige av  og er livsviktig. Å få nok søvn i hverdagen er, sammen med et godt kosthold og mosjon, essensielt for å få en sunn kropp. Men det er ikke alle som er velsignet med et godt sovehjerte. Her er noen tips til hvordan du kan få deg en god natts søvn – på den naturlige måten!

Legg deg til samme tid hver dag. Dette er veldig viktig, ettersom kroppen blir vant til det tidspunktet du legger deg og vil begynne å bli «naturlig trøtt» når du ikke legger deg til dette tidspunktet. Når du skal velge deg en tid som skal være din faste tid, prøv å vær litt realistisk. Pleier du å føle deg trøtt først i 11-tida, er det kanskje ikke så lurt å gå til sengs klokka 8. Begynn heller med å legge deg til et tidspunkt du kan sovne til ganske raskt og legg deg tidligere og tidligere for hver uke som går! Prøv å ikke la det skli ut for mye i helga.

Stå opp til samme tid hver morgen. Samme ting som over: Vi er vanedyr. Hvis du får nok søvn, skal du kunne våkne opp uten å bruke alarm. Hvis du føler at du trenger en alarm, så må du kanskje begynne å legge deg litt tidligere. Prøv også ikke la dette skli ut for mye i helga.


Ta høneblunder hvis du trenger det. Har du lagt deg litt senere enn vanlig og føler et behov for litt ekstra søvn, ikke tving deg selv gjennom dagen med trøttheten konstant i øynene. Ta deg heller en kort høneblund på ca. 20-40 minutter; ikke lenger, da blir du nemlig enda trøttere når du våkner opp. Dette er mye bedre enn å sove lenger neste morgen eller legge seg tidligere. Oppretthold vanene du har laget!

Vurder om du kan ta deg en høneblund eller ikke. Hvis du kjenner deg selv og vet at det ikke fungerer for deg å ta deg en kort høneblund, ikke gjør det bare fordi det er det «riktige» å gjøre. For mange kan en høneblund på dagen føre til at man blir altfor opplagt på kvelden og ikke klarer å legge seg før sent på kvelden. Lytt til kroppen din og finn ut hva som er riktig for deg.

Ikke sovn på ettermiddagen! Veldig viktig punkt. Dette kan føre til det samme som over; du sovner i et par timer, blir utrolig trøtt resten av kvelden og klarer ikke å legge deg til din normale tid. Prøv heller å gjør noe produktivt når du kjenner trettheten begynne å komme. Ring en venn, ta oppvasken, gjør unna viktig arbeid osv.

Sov godt!

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “En god natts søvn

  1. Viktig innlegg. Det er veldig godt med høneblunder, men veldig farlig om man ikke klarer å våkne ordentlig igjen etterpå. Jeg har ligget våken noen netter pga det. hehe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.