Ernæring, Farlig kjemi, Green Spirit, Innholdsstoffer, Kjemikalier i hverdagen, Kosmetikk, Naturlig, Økologisk, Prakisk tips, Produktanbefalinger, Produkttips, Rengjøring, Terre d'Oc, Velvære

Vakre negler på 1-2-3

Å få vakre, lange og tykke negler kan innimellom virke som en utrolig frustrerende oppgave. Enten så knekker den ene neglen, eller så er den andre flisete eller så ser de tørre og dvasne ut. Men det er faktisk mye lettere enn du tror å få neglene til å se både vakrere og sunnere ut!

Fuktighet
Neglene trenger fuktighet – akkurat som resten av kroppen din. Påfør og masser olje på neglene dine og rundt neglebåndet 1-2 ganger daglig, helst før du skal legge deg. På dette området anbefaler jeg Terre d’Ocs økologiske Arganolje, som både fukter og liver opp neglene dine!

Beskyttelse
Å ta oppvasken gjør kanskje underverker for sinnet, men ikke for neglene dine. Klorinet og såpen i vannet gjør at neglene dine mister mye av sin fuktighet og neglene dine blir tørre og begynner å klø. Bruk hansker når du vasker opp (dette gjelder også når du håndterer andre sterke oppvasksmiddel – økologiske eller ikke). Hvis du skulle glemme hanskene, husk for all del å fukt neglene dine etterpå! Dette gjelder også for håndvask; prøv å begrens dette så mye som mulig.

Biotin (Vitamin B7)
Biotin er et vitamin som hjelper kroppen til å gro hår- og neglvekst, blant mye annet. Dette vitaminet er helt avgjørende for sunne negler. Spis deg mett på mat med høyt biotin-innhold, som for eksempel lever, kokte egg, havregryn og andre fullkornsprodukter, blomkål og avokado.

Aceton
Aceton er et stor «no no» for deg som bryr deg om neglene. Aceton finner du hovedsaklig i neglelakkfjerningsprodukter og de suger til seg all fuktigheten i neglene og har faktisk vist seg å øke risikoen for noen typer kreft! Bare dette burde være nok til inspirere deg til å kutte ned på bruken av acetonholdige negleakksfjernere.

Det er mye annet som er viktig når det gjelder god neglhelse, men det viktigste av alt er kanskje å ha et sunt og godt kosthold. Lykke til!

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.