Alternativ til, Gode råvarer, Helse, Hudpleie, Hus og hjem, Livsstil, Mat, Økologisk, Prakisk tips, Rengjøring, Skjønnhet, Supermat, Vegetar, Velvære

Grapefrukt – sitrusfruktens kameleon

Sommer og sol nærmer seg og det innebærer kanskje et høyere inntak av sitrusfrukter for mange av oss! En av disse sitrusfruktene som kanskje ikke får like mye oppmerksomhet, men som er minst like viktig som sitron, appelsin og lime er grapefrukten. Er du fortsatt litt usikker på om du virkelig liker den bitre, sterke smaken? Ta en titt på dette – det er utrolig mange fordeler ved det å spise grapefrukt. Liker du fortsatt ikke smaken, er det mange andre ting du kan bruke den til!

Beskytter hjertet
Å spise en grapefrukt om dagen kan senke det usunne kolestrolet (LDL-kolestrolet) med opptil 15.5%. Dette er nesten like mye som med havregryn! Skal du ha mest uttelling for pengene, bør du gå for en godt moden grapefrukt. De har mye rødere kjøtt og har dermed flere antioksidanter, som beskytter og nærer kroppen.

Body scrub
Selv om det å spise grapefrukt er veldig gunstig for huden pga. høyt vitamin C-innhold, kan du også bruke selve frukten direkte på huden. Du kan bruke den på mørke og tørre flekker på knærne og albuene. Kutt en grapefrukt i to halvdeler, sprinkle litt sukker på den og gni den på huden. Pass på at du ikke gjør dette på ansiktet (spesielt ikke hvis du har sensitiv hud) ettersom grapefrukten er en veldig syrlig frukt.

Godt for huden
Å spise grapefrukt er som alle andre sitrusfrukter veldig god for huden. Med utrolig høyt vitamin C-innhold, beskytter den huden mot rynker og slapp hud. Dette er fordi vitamin C er et essensielt vitamin for kollagenproduksjonen i kroppen. Kollagen er det proteinet som utgjør magien her. Dette proteinet holder nemlig huden jevn og frisk!

Rengjøringsfrukten
Grapefrukten blir noen steder kalt for «rengjøringsfrukten». En ferskpresset grapefrukt vil ha masse ekstra fruktkjøtt som du ikke vil kaste i søpla. Dypp det ekstra fruktkjøttet i en tallerken med havsalt og bruk det til å skrubbe baderomsflisene. Skvis ut eventuell ekstra juice som er igjen i fruktkjøttet. Syren som er i grapefrukten er med på å bryte ned skitt og møkk. Saltet desinfiserer og skurer baderomsflisene. Etter at du har skrubbet, vasker du gulvet med vann.

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.