Mat, Oppskrifter, Vegetar

Jordbærmuffins som lørdagsgodt

Mmm, muffins! Alle er glad i muffins, men hva med å prøve en litt mer eksotisk muffinssmak? Jordbærmuffins smaker like godt (om ikke bedre) enn blåbærmuffins og denne oppskriften er lett å veganisere. I tillegg er den sunn. Godt med god samvittighet!

Ingredienser
2 ½ dl jordbær, hele eller oppkuttede
½ dl lønnesirup (tilsett gjerne mer etter smak)
½ dl lettmelk eller plantemelk
1 ss sitronjuice
½ ts vaniljeekstrakt
2 ½ bleket fullkornsmel eller hvetemel
½ ts natron
½ ts bakepulver
¼ ts salt
6 ss melis (kan sløyfes)
4 ts jordbærpuré eller syltetøy (kan sløyfes)
Et par dråper vaniljeekstrakt (kan sløyfes)

Fremgangsmåte
1. Skru på ovnen på 175 grader. Plasser muffinsformer på et stekebrett.
2. Kjør jordbær i en blender eller food processor helt til de er most og ser ut som en puré. Ta ca. 1/3 av innholdet + 2 ss av puréen i en liten bolle som du setter til siden. Tilsett lønnesirup, melk, sitronjuice og vaniljeekstrakt i jordbærpuréen du ikke satte til side. Blend.
3. I en annen bolle, bland sammen mel, bakepulver, natron og salt. Tilsett jordbærblandingen (det som du ikke satte til siden). Bland til du har mikset alle ingrediensene perfekt – pass på å ikke overblande! Fyll muffinsformene med muffinsrøre. Bak på 175 grader og husk å sjekke etter 10 minutter hvordan det står til med muffinsene (tidspunktet på når du må sjekke muffinsene kommer helt an på hvor store muffinsformene er; jo større, jo lenger tid tar det før de blir klare). En huskeregel er at når en kniv blir stukket i muffinsen og kommer ut ren, så er muffinsen klar.
4. Lag eventuell glasur av de tre siste ingrediensene du har på ingredienslista. Tilsett mer melis hvis glasuren virker litt for rennende eller mer vann hvis den virker litt for tykk. Ta på glasur når muffinsene har kjølt seg litt ned.

Ha en fin lørdag!

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Jordbærmuffins som lørdagsgodt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.