Debatt, Dyrevelferd

Nyheter fra pelsdyrnæringa

Onsdag 24. oktober gikk Dyrebeskyttelsen Norge og Nettverk for dyrs frihet ut med nytt film- og bildemateriale fra 24 norske pelsfarmer. Selv om pelsdyrnæringen har fått utallige advarsler og forsøk på å bedre dyrevelferden innad i næringen de siste årene, er det fortsatt dyremishandling å finne – selv i norske pelsfarmer. Dokumentasjon i form av tusen bilder og flere timer med film kan bekrefte dette; mink og rev lider på norske pelsfarmer hver eneste dag.

«Skadde og lidende pelsdyr ble funnet på samtlige inspiserte pelsfarmer. Blant funnene er dyr med avbitte bein, haler og ører, smertefulle bittskader og tvangsadferd. På en farm i Hedmark lå en død, råtnende revemor mens ungene hennes levde videre i samme bur. I Telemark fant inspektørene seks mink med avspiste bakbein. I Trøndelag levde flere mink med store kjøttsår på hodet etter å ha blitt angrepet over lang tid av andre mink. Ikke minst er det omfattende psykiske skader for dyrene, som må leve hele livet i et bur på under 1 kvadratmeter uten noe mulighet for naturlig adferd,» skriver Thomas Olsen på vegne av Dyrebeskyttelsen Norge og Nettverk for dyrs frihet.

Til tross for at et samlet Storting i 2002 ble enig om at forholdene i pelsdyrnæringen måtte forbedre seg for å unngå nedleggelse, har ingenting skjedd. Dyrene lever fortsatt under de samme uverdige forholdene som de alltid har gjort. Heldigvis er det et regjeringsutvalg som nå vurderer å forby pelsdyrnæringen i Norge.Her kan du se innslag fra NRK om pelsdyrnæringa. Hva syns vi i Grønn & Skjønn om pelsdyrnæringa? Ta en titt her! Klikk deg innom nettsidene til Dyrebeskyttelsen Norge og Nettverk for dyrs frihetfor å være med å støtte opp under innstrammingene/forbudet mot pelsdyrnæringa.

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.