Bli bevisst, Fair Trade, Gavetips, Klima, Lag selv, Prakisk tips

Grønne gaver til jul

Julen nærmer seg med stormskritt, og om du ennå ikke er klar med alle gavene eller du ønsker et litt grønnere fokus på årets julegaver, så kan kanskje miljøvennlige gaver være tingen? Her får du tips og råd til gaver som både gleder og sparer miljøet.

Julegave til deg!

Flere av oss mottar hvert år gaver som brukes maks én gang før de plasseres lengst inne i skuffen og aldri tas frem igjen. Dette ønsker Grønn Hverdag å gjøre noe med, og de har derfor i år  lage en liste med tips til gaver som både gleder giver og mottageren, og som samtidig belaster naturen minst mulig.

Gavetips som sparer miljøet

 • Ønsk deg noe, og spør om ønskeliste
  Slik er du sikker på at du får det du ønsker deg og at du kjøper noe som faktisk kommer til nytte.
 • Spleis på gaver
  Pris og kvalitet henger ofte sammen. Kjøp heller en dyr gave sammen med venner eller familie i stedet for flere billige hver for seg.
 • Grønne og etiske pakker
  Ønsker du å kjøpe harde eller myke pakke, så er det mulig å gjøre det på etisk vis. Her er en fin oversikt over butikker som selger etiske produkter.
 • Gi bort et abonnement
  Et abonnement er en gave som gleder året igjennom, og som mottageren garantert blir fornøyd med.
 • Gi av din tid
  Hva med å gi bort noe mottageren ønsker seg mer av, f.eks: middagslaging, barnevakt, massasje, vindusvask eller lignende?
 • Opplevelsesgaver
  Her er det bare fantasien setter grenser. Alt fra billetter eller gavekort til kino, teater, konserter og festivaler er flott gaver som ikke kun gleder mottageren, men som også sparer miljøet.
 • Gave med mening
  Hva med å gi en gave som forandrer verden? Her finner du liste over de ulike organisajonene og hvilke gaver du kan gi dem som trenger det aller mest.
 • Lag selv
  Hjemmelagde gaver er alltid hyggelig å få. Hva med hjemmelagd, økologisk sjokolade, ansiktsskrubber eller ansiktskremer?
 • Kursgaver
  Det tilbys kurs og foredrag innen det aller meste.  Hva med å overraske kjæresten eller venninnen din med et matlagingskurs eller et salsakurs?
 • Ganeglede
  Å gi bort mat-, drikke- eller restaurantopplevelser er mye mer miljøvennlig enn de harde pakkene vi vanligvis finner under juletreet. Velg gjerne noe økologisk.
 • Fairtrade gir dobbel glede
  Fairtrade-varer garanterer anstendige arbeidsforhold og akseptabel lønn, og en Fairtrade-gave gleder dermed dobbelt – både den som får gaven og den som produserer.

For mer informasjon om grønne julegaver og hvordan du kan minimere ditt utslipp, se Grønn Hverdags hjemmeside.

Hvilke miljøvennlige julegavetips har du?

Guri Merete Smenes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.