Mat, Oppskrifter, Vegetar

Chana Masala

Enhver vegetarianer vil trekke på smilebåndet når indisk mat blir tilbudt dem. Et mer vegetarvennlig kjøkken enn det indiske skal man lete lenge etter! Dessuten smaker det utrolig godt uavhengig om du er vegetarianer eller ikke. Chana masala er et perfekt eksempel på typisk indisk mat som passer for alle. Denne matretten har kikerter som sin hovedingrediens og kan spises alene eller som tilbehør over ris eller med nanbrød.

Ingredienser
2 ss olivenolje
1 stor løk, hakket
1-2 hvitløksfedd, finhakket
1 ss karri
1 ss tomatpuré
450 g kikerter, kokte eller hermetiserte (uten vann)
3 ss vann fra kikertene (det vannet du brukte til å koke opp kikertene eller det som kom med kikertene i hermetikkboksen)
½ ss sitronjuice
½ ts salt
Svart pepper, etter smak
Cayennepepper, etter smak (kan sløyfes)
1 ss margarin

1. Varm oljen i en stekepanne på middels/høy varme. Sauter løken til den er litt brun. Reduser til middels varme. Tilsett hvitløk, karri og tomatpuré.
2. Rør godt om og la ligge i stekepannen i ca. 2 minutter. Tilsett kikertene, vannet fra kikertene, sitronjuice, salt og pepper. La den ligge og godtgjøre seg i stekepannen i 5-6 minutter. Rør om innimellom.
3. Tilsett cayennepepper etter smak. Tilsett margarin og rør om til margarinet helt smeltet. Rør godt om og la alt sammen ligge i ytterligere 5 minutter eller helt til kikertene er myke og varme.

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.