Grønne godbiter, Oppskrifter, Økologisk, Prakisk tips, Vegetar

En fruktig vri på julens desserter

Lag en sunn og fargerik vri på juletidens desserter, og få en vitamin-boost og godt med fiber på kjøpet!

Fruktsalat kan lages i tusevis varianter. Bruk frisk frukt i pene terninger, eller skjær de ut med pepperkakeformer. Finhakk valnøtter og press litt frisk appelsinjuice over, og server gjerne vaniljeis ved siden av.

Fruksalat

Til julens kakebord vil et fruktjuletre både ta seg godt ut og friste etter tunge festmåltider. Lag stammen av en bit kålrot og gulrot som du fester sammen med tannpirkere. Fold aluminiumsfolie løst rundt slik at du får en kjegleform.

Skjær kiwi i relativt tykke skiver og sett dem fast rundt bunnen med tannpirkere. Deretter er det bare å bygge opp treet med litt større fruktbiter nederst og med mindre og mindre fruktbiter mot toppen. En god idé er å sette fast større fruktbiter slik som jordbær, melonkuler og kiwi skåret i båter rundt omkring på treet først, for så å fylle inn hullene med grønne og røde druer og blåbær. Dytt inn litt sitronmelisse der hvor du fortsatt kan se aluminiumsfolie, men ikke har plass til å dytte inn frukt, og avslutt med å sette fast en stjerne av sharon på toppen.

Fruktjuletre

Lag en spiselig nissefamilie av jordbær, litt pisket krem som skjegg og rosiner eller linfrø til øyne. Nissefar har i tillegg hode laget av banan. Dekorativt på et fat til desserten. Pynt gjerne rundt med fruktfigurer du trykker ut med pepperkakeformer, i form av stjerner og hjerter.

Jordbærnisser

Er dette noe du vil servere i julehøytiden?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.