Acorelle, Drikke, Green Spirit, Hus og hjem, Kroppspleie, Livsstil, Økologisk, Parfymer, Produktanbefalinger, Produkttips, Terre d'Oc, Velvære

Sanselig hverdag!

På Wikipedia defineres sanselighet som å hengi seg til behagelige sanseopplevelser igjennom sinnet. Dette synes jeg er en god definisjon. Og det jeg mener også at det fordrer at man er tilstede, registrer og tar innover seg de inntrykka som påvirker sansene….lukt, smak, syns- og hørselsinntrykk, følesansen og kanskje også den «sjette sansen» den som ligger der og slumrer og påvirker magefølesen vår. At vi stopper opp noen ganger og kjenner litt på hva det er den prøver å si oss i et ellers så hektisk hverdagsliv.

Sanselig

Det er mange små grep vi kan foreta oss for å få mer sanselighet inn i hverdagen. Av og til må vi imidlertid hjelpe til litt selv, sette stemningen, eller bare stoppe opp å la inntrykkene få tid til å synke inn. Tillate seg selv å få være kreativ handler mye om dette. Man kan ikke bare bestemme seg for å være kreativ og så trylle frem et fantastisk produkt av ett eller annet slag. Jeg tror imidlertid at man hjelpe seg selv på vei gjennom å være bevisst det å skjerpe sansene, og det å gi seg selv tilgang på verdifulle sanseopplevelser. Det å være kreativ er nemlig nært forbundet med det å være et levende og sansende menneske og å stole på sin egen intuisjon.

Hva med å sette på vakker instrumentalmusikk der ingen forstyrrende tekster konkurerer om oppmerksomheten med din indre ordflyt som former tankene dine og sette noen ord på papiret… Før du vet ordet av det har du et lite notat eller kanskje til og med et dikt som forteller deg noen ord om hvem det er det mennesket du tilbringer aller mest tid sammen med, nemlig deg selv! Eller tegn og mal, dersom bilder tiltaler deg mer enn ord, eventuelt gå ut i naturen, «ta inn» vakre landskap, fang øyeblikket på film/foto, heng det på veggen og nyt resultatet.

Avslapning

En sanselig hverdag kan man i stor grad velge selv. Hva med duften av nyvasket sengetøy som har fått tørke i solskinn? Få ting slår den følelsen å legge seg da, særlig om man er nybadet eller nydusjet. Aromaterapautiske produkter er fantastiske til dette formålet og jeg kan anbefale Acorelle Shower Gel Tea garden, Acorelle Shower gel R of Rose eller Acorelle Shower Gel White Orchid, alt ettersom du er ute etter stimulerernde/oppkvikkende egenskaper, harmoniserende egenskaper eller ganske enkelt ønsker en anti-stress effekt!

Det står også på Wikipedia at ordet sanselighet betegner en form for erotikk, da oftest i formen Sensualitet. Sexologer anbefaler derfor par å dyrke sanseligheten og sensualiteten i hverdagen, også utenfor soverommet/sengen. God mat og musikk, kunst og kulturopplevelser er viktige fellesopplevelser i et forhold. Berøring og massasje gjør dessuten sitt til at båndene mellom to mennesker blir sterkere og holder gnisten oppe. Produktforslag i så måte er en fantastisk massasjeolje fra Terre d’Oc, Argan Massage Body Oil, med duft av appelsinblomst. Dette er en typisk aromaterapautisk duft som setter sansene i stemning og påvirker sinnet i positiv retning. Oljen har også en behagelig konsistens og er fantastiske til både massasje og hudpleie for kroppen.

Spa-behandling i helgen

Ellers er bruken av duftlys og duftoljer i sin rene naturlige form, noe som setter stemning i huset. Levende planter, en bukett friske blomster, duft av hjemmebakst, det å klappe den myke pelsen til et dyr, duften av babyer eller av en nydusjet og nybarbert mann/kvinne er jo også noe de fleste mennesker setter pris på.

For egen del kan jeg føye til gleden av å tilberede et godt måltid sammen med min kjære eller gode venner, helt fra bunnen av og gjerne med rene og kortreiste matvarer… En sann luksusnytelse som setter nesten alle sansene i bevegelse. Gjerne med et godt glass vin på siden.

For de som er opptatt av økologiske produkter kan jeg nevne at en rekke gode økologisk viner er kommet på markedet og den siste som vi testet her i huset trygt kan anbefales i så måte. Aromaen av en god vin er jo stemningsskapende i seg selv og man får dessuten en forventning om smak og ettersmak på produktet.

Vinen jeg vil anbefale er fransk, rød og økologisk, laget av syrah, grenache og mourverde, som sammen gir en rik og fyldig,  men likevel frisk vin med masse aroma. Smak av røde og sorte druer og et hint av sjokolade. » Fromante Familie» Cotes Du Rhone, kommer i 3liters pappkartong  til 380kr og er perfekt for gode venners lag rundt langbordet. Husk også å servere rikelig med godt isvann, gjerne smakssatt med sitron og/eller limeskiver, til de som foretrekker en alkoholfri aften, og som tilbehør ved siden av vinen og maten for de andre. parfymer_web

Skal man ha et hyggelig lag er en duft som er akkurat den riktige for den som bærer den noe som gir en ekstra fresh følelse, samtidlig som duft påvirker både oss selv og omgivelsene. Hos Green Spirit finner du de nydelige økologiske parfymene fra Acorelle,  og disse har aromaterapautiske egenskaper. Her er det stor sjanse for å finne flere favorittdufter. Les mer om de her.

Hva er sanselighet for deg? Hva setter stemning i hverdagen? Og ikke minst, hvilke dufter, lyder og lukter gjør at DU finner den kreative nerven inn i deg, og hva liker du å gjøre for å stimulere sansene dine på en god måte?

Håper alle får en fin og sanselig dag!

 Skrevet av: Christel Rønvik Håvoll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Sanselig hverdag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.