Alphanova, Baby og Barn, Green Spirit, Økologisk, Produktanbefalinger, Produkttips, Shopping, Solbeskyttelse, Sommer, Vinter

Solsesongen 2014 er i gang!

Solsesongen 2014 er i gang og vi merker allerede stor pågang av kunder som vil sikre seg trygge, økologiske solkremer. Alphanova er det solkremmerket vi anser som det beste med tanke på trygg solbeskyttelse og trygge ingredienser.

Alphanova solkremer solgte med stor suksess i fjor og året før, og babysolkremene kom til topps i Grønn Hverdag sin store solkremtest. Foreldre & Barn magasinet ga babysolkremene terningkast fem, og det er fantastisk som eneste Ecocert sertifiserte solkremer som var med i testen! Slik positiv omtale er utrolig moro!

Alphanova tilbyr Alphanova Sun BABY (spf 30 og 50+) og Alphanova Sun (spf 15, 30, 30 kids og 50+). Forskjellen på solkremene er at babysolkremene er helt fri for naturlig parfyme, mens Alphanova Sun har en mild duft av 100% naturlig opprinnelse. Prisene ligger fra 159 kr til 189 kr.

 • Les gjerne mer om ”Trygg Solpleie” og info vedr. konvensjonell solpleie vs. økologisk her.
 • Her kan du lese mer om Grønn Hverdag sin solkremtest 2012.

Husk å være tidlig ute å bestille – påsken er rett rundt hjørnet!

Ha en solrik dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 thoughts on “Solsesongen 2014 er i gang!

 1. elsket de her ifjord, og brukte dem på stranda. fordi som bryr seg om dyre- og plantelivet i vann, er alphanova solkremen!!

 2. Hei, ser at man bør velge solkremer med fysisk filter. Er det da bare snakk om titandikosid og sinkdioksid? Eller finnes det andre fyskisk filtere?
  Hvordan kan man vite om solkremene ikke inneholder nanopartikler? Har nanopartikler et annet navn? Mange solkremer har titandioxide, men det står ingenting om det er nanopartikler. Må man prøve kremen for å se om den er hvit, hvis hvit – ikke nanopartikler. Og ikke hvit – inneholder nanopartikler selv om det er merket med titandioksid???

  Hva er «farligst»: solkrem med kjemisk filter uten nano, eller med fysisk filter med nano?

  Ikke til å bli klok på 🙂

  1. Hei Kaya!

   Takk for spørsmål!
   Ja, det er kun disse to mineralene (titandioksid og sinkdioksid) som kan brukes som mineralfilter (fysisk filter). Tidligere beskyttet titandioksid best mot UVB stråler og sinkdioksid mot UVA stråler. Det var en periode vi ikke visste om solkremene beskyttet godt nok mot både UVA og UVB, og en lang rekke med økologiske solkremer forsvant fra markedet.
   I 2010 kom det en ny titandioksid på markedet som både beskytter godt mot UVA og UVB, og det er denne som Alphanova benytter.
   Dersom en solkrem inneholder nanopartikler, er produsenten pliktig til å merke produktet med «nano» etter mineralbenevnelsen i ingredienslisten.
   Man kan ikke finne ut om det er nanopartikler i solkremen ved å prøve den først, og se hvor hvit man eventuelt blir.

   På dette tidspunktet er det ingen studier som kan fortelle oss sikkert om skadene som nanopartikler kan føre til, men vi vet at kjemisk filter kan føre til allergi. Når det gjelder miljøaspektet er det bedre med mineralfilter. Så for både miljøet og helsen sin skyld, og for å være helt på den sikre siden anbefaler vi å unngå både nanopartikler og kjemisk filter.

   Håper dette var til hjelp! 🙂

   1. Hei, og takk for svar. Lurer bare på litt til:

    Så hvis solkrem er merket med «titandioxide (nano)», er det nanopartikler i den. Og hvis det bare står titandioxide, inneholder den titandioxide – men UTEN nanopartikler?
    Eller, i verste fall, ikke korrekt merket og inneholde nanopartikler likevel??

    Jeg lurer nå på det, fordi jeg ser på Grønn Hverdags «solkremtest for barn 2013», der det i testen står at noen av kremene inneholder nanopartikler (Nanopartikler: Ja), men i innholdsfortegnelsen står det bare Titanium Dioxide, uten ordet «nano» bak. Altså får man inntrykk av at produktet ikke inneholder nanopartikler, og er trygt å kjøpe. Men det skulle vært merket «nano», som du sier at produsentene er pliktig til.

    Tror jeg heretter kommer til å kjøpe solkremer der det spesifikt står «uten nano» på flaska, (som Alphanova). 🙂

    1. Er usikker på når reglen om «nano-merking» kom, så hvis dette er relativt nytt er det mulig at produsentene ikke har fått iverksatt merkingen enda. Dersom man er usikker er det lurt å spørre produsenten, eller som du sier, gå for produkter som garanterer at de er fri for nano, slik som Alphanova! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.