Bli bevisst, Farlig kjemi, Forskning, Green Spirit, Helse, Hudpleie, Innholdsstoffer, Kjemikalier i hverdagen, Kosmetikk, Økologisk

Parabener

Hva er parabener?
Parabener er en gruppe kjemikalier som blir brukt som konserveringsmiddel i blant annet håndkremer, sjampoer, deodoranter og sminke. Hvis man leser ingrediensene på noen av disse varene, kan man finne parabenene gjemt under navn som methylparaben, butylparaben, ethylparaben, benzylparaben, isobutylparaben og propylparaben. Disse må man alltid styre unna!

Hva er problemet med parabener?
Det er en rekke problemer med parabener. For det første, så har mange studier vist at parabener kan øke risikoen for brystkreft. Parabener tukler også med østrogenaktiviteten; man får rett og slett mer østrogen i kroppen, som igjen kan føre til kreft i b.la livmor og bryster. Det er bred enighet i dette blant forskere, men mange kosmetikkselskap er uenige i studiene og fortsetter å bruke parabener fordi de både er billige og gir kosmetiske produkter lenger «levetid».

Hvordan unngå parabener?
Den letteste måten å unngå parabener på, er å alltid velge produkter som er økologisk sertifisert. Hos Green Spirit er alle produktene økologisk sertifisert og det betyr at man kan velge og vrake mellom produkter som ikke bare er økologisk kvalitetssikret, men også 100% uten parabener!

Husk å alltid lese ingrediensene på sminke og andre produkter. Det kan lønne seg mer enn man tror!

Skrevet av: Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 thoughts on “Parabener

 1. Et viktig, fint og informativt innlegg. Jeg unngår alt med parabener. Kjøper alt økologisk, og er glad at jeg er bevisst mine valg innen kosmetikk.

 2. Parabener er strengt forbudt i mitt hus:) Det ble gjort en studie hvor testpersonene fikk en krem med paraben i som de skulle smøre på huden. 1/2 time etterpå ble det tatt blodprøve av personene og parabenen ble påvist på blodprøven. Hvis du ikke vil spise kremen så vil du heller ikke ha den på huden:)

 3. Dette var jeg ikke klar over! Godt å få gode tips. Bruker heldigvis kun økologisk sminke, men ikke shampoo. Finner ingen jeg liker, syns dem jeg har prøvd lukter helt forferdelig. Tips!? 🙂

  1. Så bra at du fikk litt ny input her!

   Shampo tips til deg (som jeg ser har mørkt hår) Terre d’Oc Pomegranate Natural Henna Highlights Hair Shampoo. Denne lukter nydelig!

   Ellers er jo glans shampoen fra Less is More, Less is More SHAMPOO evening primrose cajeput fin. Denne finner du også i reisestørrelse slik at du kan prøve før du kjøper stor flaske. Alle Less is More produktene har forskjellige dufter og forskjellige egenskaper for håret.

   Håper du finner en økologisk shampo som fungerer for deg! 🙂

 4. Veldig informativt. Problemet for forbrukere er jo nevnt i det du viser overfor, mange ulike navn som forvirrer forbrukerne. Det er dessverre kun politiske endringer som virkelig kan sette en stopper for miljøgifter, og det kommer bl.a. fra slike gode sider som dette. Fortsett det flotte arbeidet, på sikt vil verden bli endret gjennom kunnskap. Anbefaler alle å se den nye dokumentaren Underkastelsen –
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zTMRi0ElqTk#!
  Den viser galskapen satt i system.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.