Acorelle, Ernæring, Green Spirit, Hudpleie, Kroppspleie, Lag selv, Naturlig, Økologisk, Prakisk tips, Produktanbefalinger, Produkttips, Skjønnhet, Terre d'Oc, Velvære, Vinter

God hånd- & neglpleie

Dine hender er ditt ansikt nummer to og derfor er det viktig å gi de god pleie for en sunn utstråling. Men du trenger ikke å gå til dyre manikyrbehandlinger av den grunn. Det er faktisk langt rimeligere ting du kan gjøre hjemme, og mange tilstander du kan forbedre helt selv!

Forebygging av brukne negler
Dette sliter mange med. Den største feilen mange gjør, er å bruke neglfilen som en sag. Fil heller en vei av gangen. Vær også forsiktig med oppvasksmiddel og andre rengjøringsmiddel; de tørker nemlig ut neglene. Bruk derfor gummihansker og økologisk rengjøringsmiddel. Noe annet du kan gjøre er å smøre inn hender og negler med Terre d’Ocs Sheasmør. Denne har en vannavvisende effekt og gir beskyttelse mot noen av giftene i rengjøringsmidlene. Er du av typen som vasker hendene med såpe ment for oppvask når du er på kjøkkenet, plasser for eksempel Acorelle Shower Gel Tea Garden på kjøkkenet, og du har en mild håndvask i pumpeflaske lett tilgjengelig.

Arganolje
Arganolje dukker nok en gang opp – hva kan man ikke bruke denne oljen til? Arganolje brukes ofte i dyre negleprodukter, men det er ikke tvil om at det er mye mer effektivt å bruke ren arganolje. Sliter du med sprukne og tørre negler kan du bruke arganolje på neglene og neglebåndene dine. Masser inn oljen på de nevnte stedene hver kveld før du legger deg. Det skal ikke ta lang tid før du merker en forskjell! Her får du kjøpt arganolje.

Skjøre negler?
Hvis neglene dine brekker og skades lett, kan du kalle neglene dine skjøre. Da kan du i første omgang begynne med å smøre hendene og neglene med en håndkrem som er spesielt tilpasset for skjøre negler, for eksempel Terre d’Ocs håndkrem. Men vær obs på at dette også kan komme av at du har mangel på visse næringsstoffer. Dersom du mistenker dette, kan du ta kontakt med en ernæringsterapaut.

Neglekurer
Neglekurer kan være effektive for alle – selv om du ikke sliter med skjøre negler. Prøv å smøre hendene med arganolje før du legger deg og sov med et par bomullsvanter på. Dette kan virke litt ubehagelig, men du blir fort vant til det. Dessuten er det verdt det når du våkner opp med fløyelsmyke hender og sterke negler!

En annen neglekur som er lett tilgjengelig for alle, er å fylle en liten beholder med lunkent vann. Hell et par dråper arganolje/sesamolje i vannet og ha hendene dine i vannet i 20-30 minutter. Tørk hendene etterpå. Gjør dette opptil en gang daglig.

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 thoughts on “God hånd- & neglpleie

 1. Hei!

  Ja, jeg vil si at det er bedre å bruke neglefil av glass både med hensikt til negler og miljø.
  En neglefil i glass er ikke like røff mot neglene som det en neglefil i stål er og neglene vil ikke rives opp og bli flisete.
  Dessuten er neglefiler i glass mye lettere å rengjøre og du trenger aldri å bytte dem ut, så lenge de ikke knekker (vær forsiktig – glassfilene knekker veldig fort!). Det er mye bedre å kjøpe en neglefil av glass man har i 20 år enn å kjøpe en ny neglefil i stål hver måned i 20 år!

  Det eneste problemet med glassneglefiler er at du må være forsiktig med at du ikke mister dem i bakken og hvor de lagres. Bruk en veske som er spesiallagd til neglefilen så skal det nok løse seg.

  Håper det hjalp deg litt 🙂

  Mays

 2. ja, hadde en i glass men den har knust.. nå er det bare en liten del av den igjen som det går såvidt an å bruke;)

  1. Hei Therese! Det finnes neglfiler som er ment for bruk ovenpå neglene. Disse har meget fin slipeeffekt og kan brukes ved ujevnheter på overflaten. Dessuten følger det ofte med en poleringsdel som gjør neglene skinnende blanke. Spør i et parfymeri!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.