Alternativ til, Bli bevisst, Hus og hjem, Hva er grønt?, Lag selv, Livsstil, Miljøvern, Prakisk tips, Rengjøring, Resirkulert

Grønt og sommerrent hjem

Hagene er frodige og grønne, blomstene spretter frem og dagene er allerede blitt lange og lyse. Sommermåneden er rett rundt hjørnet og det gjør sitt til at støv og skitt blir enda mer synlig. Rengjøring kan både være morsomt, sosialt, avslappende og grønt, selv om det for mange kan virke som et slit. Mange tenker at grønn rengjøring innebærer at man bruker miljøvennlige rengjøringsmidler. Det er en viktig del av det, men hvis du ikke har råd eller mulighet til å kjøpe all verden av utstyr og midler, finnes det alternativer!

Noe de aller fleste har liggende hjemme, er gamle aviser som uansett skal resirkuleres. Istedenfor å resirkulere dem med en gang, kan du rive av en dobbeltside og pusse vinduene med den. På denne måten slipper du å kjøpe og kaste vindusvaskere eller -kluter! Når du er ferdig med avissidene (som du har brukt også), kan du la dem tørke for så å resirkulere.

Bruk alltid mikrofiberkluter. Mikrofiberkluter er noe som er lett tilgjengelig i de fleste matbutikker og andre dagligvarebutikker. De kan brukes overalt og kan brukes om igjen og om igjen i åresvis (så sant de vaskes når de er for skitne til å rengjøre).

Har du en gammel sokk, eller en sokk du ikke finner en match til, kan du bruke den til å tørke støv. Plasser en linjal inni sokken og bruk den til å fjerne støv på steder som ellers er vanskelige å komme til. Sokken trenger ikke å være fin, det kan godt være hull i den eller misfargning o.l. Vask etter behov og bruk på samme måte.

Tannbørster kan brukes veldig allsidig. Har du fliser på baderomsgulvet (eller på kjøkkenet) og du merker at det trengs litt rengjøring mellom flisene, kan du bruke lunkent vann og eddik (ca. 1 ss pr ¼ liter vann), dyppe en tannbørste i vannet og skrubbe løs! Dette er litt tidskrevende (alt ettersom hvor stort arealet du skal rengjøre er), derfor er det lurt å ta med seg en venninne eller noen andre som du kan prate og le med! Du kan også bruke vannet og tannbørsten til å skrubbe vasker og andre steder hvor det er vanskelig å komme til, eller med mange små detaljer.

Hvis du for eksempel kjøper løk i strømpe, kan du samle de og bruke strømpene som svamp! Bare fold strømpene og bruk som du ville gjort med en svamp. Dette egner seg best til vask på f.eks ovner og andre overflater – ikke så mye til oppvask av tallerkener, bestikk osv. Det samme kan du gjøre med brukte/hullete nylonstrømper. Bruk dem som du ville gjort med kluter og skrubb i vei på skitne overflater!

Har du malingskoster som ligger (u)brukt i garasjen eller malerskapet store deler av året, kan du bruke dem til støvtørkning. De er ideelle til rammer og andre steder hvor det er detaljert eller mønstrete.

Det siste, og kanskje rareste tipset, er å bruke en ren (!) og tørr joggesko til å fjerne dyrehår fra møbler. Sett skoen på hånden og dra skoen langs møbelet. Husk å alltid bruke rene og tørre joggesko!

Har du noen grønne tips å tilføye?

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Grønt og sommerrent hjem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.